Genel

FETO kendisini ziyaret edenleri ilk kez açıkladı

FETO kendisini ziyaret edenleri ilk kez açıkladı. Gül ve Davutoğlu’nun ismini verdi. FETO’nun Gül ve Davutoğlu’ndan başlaması iftiramsı ve garip geldi.
Darbe girişiminin yıldönümü yaklaşırken Alman radyo kanalı NPR’den Robert Siegel’e konuşan Fethullah Gülen, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ismini kendisini ziyaret edenler arasında ilk kez verdi. FETO kendisini ziyaret edenleri ilk kez açıkladı

FETO kendisini ziyaret edenleri ilk kez açıkladı

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü yaklaşırken Alman radyo kanalı NPR’den Robert Siegel’e açıklamarda bulunan Fethullah Gülen, “Binlerce insan burayı ziyaret etmek için geldi. Ziyaret edenler arasında 50 milletvekili yanı sıra Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu bulunuyordu” dedi.

Gülen bu cümlesinin ardından ise “Bu nedenle, birçok insan beni tanıyor olabilir, ancak ben onları tanımıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Erdoğan beni bitirebilirse hareketteki herkesin çözülebileceğini düşünüyor’

Gülen, “Erdoğan beni bitirebilirse hareketteki herkesin çözülebileceğini düşünüyor ama bu hareket Tanrı’ya bağlı bir sevgi ve özveri hareketidir. Bizden sonra da insanlar harika işlerini yapmaya devam edecektir” diye konuştu.

‘Türkiye’de milyonlarca destekçim bulunuyor’

Röportajda, Türkiye’de milyonlarca destekçisi olduğunu söyleyen Gülen, darbenin sorumluluğunu ise 15 Temmuz 2016’dan bu yana olduğu gibi, reddetti.

‘Beni umutlandıran şeyler de var’

Türkiye’nin geleceğiyle ilgili ‘umutsuz’ olduğunu söyleyen Gülen, buna karşın ‘kendisini umutlandıran şeylerin’ de olduğunu vurguladı.

‘ABD uygun görürse Türkiye’ye giderim’

İngiliz haber ajansı Reuters’la da özel söyleşi yapan Gülen, Kanada’ya taşınma iddiası ve Türkiye’ye olası iadesi hakkında şu ifadeleri kullandı: “Söylentiler hiçbir şekilde doğru değil. Eğer ABD beni iade etmeyi uygun görürse Türkiye’ye giderim.”

Ancak Gülen, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin iadesine izin vermeyeceğini umduğunu da söyledi. İstifa eden Eski Ulusal Güvenlik Fanışmanı Michael Flynn’le ilgili gelişmelere değinen Gülen, Flynn’in ABD yönetiminden atılmasının kendisine yardımcı olmuş olabileceğini savundu.

Reuters’ın haberinde, Washington’daki Türkiye Büyükelçiliği ile Beyaz Saray’ın Gülen’in iade hakkındaki açıklamaları konusunda yorum yapmaktan kaçındığı da belirtildi.

Reuters Gülen’in söyleşi sırasında ‘solgun’ göründüğünü bilgisini de paylaştı. Haberde, “Gülen söyleşide solgun görünüyordu, ayaklarını sürüyerek yürüyor ve doktorunu yakınında tutuyordu” yorumu yapıldı.

Duvar‘ın aktardığına göre, “Gülen bugün Türkiye’de tecrit edilmiş bir figür” denilen haberde, “Yüzbinlerce muhalefet destekçisi pazar günü İstanbul’da Erdoğan’ın baskısını protesto etmek için sokağa çıktı ama Gülen’e bir sempati işareti yoktu” ifadeleri kullanıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica