Siyaset

AKP’nin yaptığı hamleler zaman kazanmaya yöneliktir

AKP’nin yaptığı hamleler zaman kazanmaya yöneliktir. Filiz; AKP‘nin inandığı demokrasi anlayışı kendileri kazanmaya yakınken “Atı alan Üsküdar’ı geçti”, kaybederken “sözde hak arama” yaklaşımıdır” dedi. detaylar haberimizde…

AKP’nin yaptığı hamleler zaman kazanmaya yöneliktir

31 Mart yerel seçimleri sonuçlandı. Kazananlar belli oldu. Kaybedenler olağan yaşama döndüler. Kazananlar bir an önce mazbatalarının verilmesini bekliyorlar.

“Geçersiz oy sayımları sonucu değiştirmeyecektir”

Milli iradenin verdiği kararı içine sindiremeyen AKP özellikle Ankara ve İstanbul’da geçersiz oylar üzerinden kendi kazandığı ilçe belediyelerinin sandıklarına itiraz etti. Alınan bilgilere göre geçersiz oy sayımları sonucu değiştirmeyecektir. Bu hamlelerin sadece Ankara ve İstanbul’da 25 yıl içinde bugüne kadar yapılmış olan usulsüzlüklerin üstünü örtmek için yapıldığı yönde.

Sadece iktidarın itirazları değerlendirmeye alınıyor…

Yüksek seçim kurulu, sadece iktidar partisi AKP’nin yaptığı itirazları kabul ederken, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP tarafından yapılan tüm itirazları reddetmiş durumdadır. İtiraz mekanizmasında uygulanan çifte standart siyasi partileri kamuoyunu bilgilendirmeye yöneltmiştir.

İyi Parti İzmit ilçe başkanı açıklama yaptı…

Millet İttifakının kazanan adaylarına yönelik yapılan bu sözde itirazların verdiği rahatsızlık ülke geneline yayılmış durumda. Millet İttifakının partilerinden İyi Parti İzmit ilçe başkanı Dr. Pelin Coştur Filiz sürece ilişkin basın açıklaması yaptı.

Filiz yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

31 Mart seçimlerine kadar 3 saatte seçim sonucunu, 4 saatte başkanlığını ilan edenler 4 günde Ankara ve İstanbul‘un sonuçlarını ilan edemediler.

Her sandıkta en az 2-3 görevlisi varken, bütün bakanları ve makam sahibi devlet görevlileri tam tekmil AKP hakimiyetini korumak için seferber olmuşken seçimi kaybetmeye hazırlıksız yakalanmanın bütün işaretlerini göstermektedirler.

Yaptıkları itirazların seçim sonuçlarını etkilemeyeceğini çok iyi bildikleri halde var olan durum, altını pisletmiş çocukların yerinden kalkmak istememesi gibi zaman kazanma huzursuzluğudur. İtirazlar gerçeğin ortaya çıkması açısından demokratik bir hak olmasına karşın Partimizin Balıkesir, Uşak, Bursa, Manisa, Isparta ve ilçelerinde çok bariz şekildeki yanlışlıklar için kurullara yaptığı itirazlar reddedilirken, AKP‘nin her yaptığı itiraz anında işleme konmaktadır. Kendileri için hak olan adalet arayışı İyi Parti’ye kapatılmaktadır.

AKP‘nin inandığı demokrasi anlayışı kendileri kazanmaya yakınken “Atı alan Üsküdar’ı geçti”, kaybederken “sözde hak arama” yaklaşımıdır. Ama artık bütün algıları değiştiren İyi Parti var ve her atı alan Üsküdar’ı geçemeyecek.

Bu seçim güzel ülkemizin mutlu geleceği için algıların yıkılması açısından son derece önemli sonuçlar doğurmuştur ve bunun hazımsızlığı yaşanmaktadır.

Bir an önce seçim sonuçları açıklanmalı ve hak edene mazbatası teslim edilmeli ve ülkemiz normale dönmelidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica