Genel

Andız 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutladı

Andız 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutladı… Andız; “Türkiye’de gazeteci olmak ve gazeteci kalabilmek giderek zorlaşıyor. Anayasa’nın ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ hükmü, siyasi iktidarın müdahaleleriyle rafa kaldırılmış durumdadır” dedi. detaylar haberimizde…

Andız 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, Dünya Basın Özgürlüğü gününün bu yıl da buruk bir şekilde yaşandığını ifade etti. Ülkemizde düşünceyi ifade etme özgürlüğünün önündeki engellerin halen kalkmadığını yazılı ve görsel basında çalışan gazetecilere baskı ve tehditlerin sürdüğünü belirtti.

“Özgür ve yansız konumu korunmalıdır”

Basının özgür ve yansız olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz etmenin mümkün olmadığını dile getiren Andız, “Basının, toplumun çıkarlarını gözeten ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunan bir güç olarak özgür ve yansız konumu her koşulda korunmalıdır. Sansür uygulanması kadar, basının tekelleşmesi de bu konuda engel oluşturmaktadır. Basının çoğulcu yapısının korunması, bağımsız ve yansız yayıncılığın sürdürülebilmesi için gerekli önlemlerin alınmasının yanında basınımızın sorumluluk bilinciyle hareket etmesi, demokrasisinin çok seslilik ilkesinin işletilmesi ve özgür basının varlığını sürdürmesi için zorunluluktur” diye konuştu.

“Gazetecilere baskı ve tehditler sürüyor”

Dünya Basın Özgürlüğü Gününü bu yıl da buruk bir biçimde yaşıyoruz diyerek açıklamasına devam eden Andız, “Çünkü ülkemizde düşünceyi ifade etme özgürlüğünün önündeki engellerin halen kalkmadığını yazılı ve görsel basında çalışan gazetecilere baskı ve tehditlerin sürdüğünü üzülerek yaşamaktayız. Türkiye’de gazeteci olmak ve gazeteci kalabilmek giderek zorlaşıyor. Anayasa’nın ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ hükmü, siyasi iktidarın müdahaleleriyle rafa kaldırılmış durumdadır. Meslek onurunu ve etiğini koruyan gazetecilerin çabalarıyla bu karanlık dönemin aşılması, basına yönelik yürütülen sindirme; ve yıldırma politikalarının son bulması dileğiyle, güç şartlar altında dahi olsa ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri bizlere ulaştıran; Ve görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren basın mensuplarımızın; 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü‘nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica