RaporlarSiyaset

Arpalığa döndürülmüş İzmit belediyesinin israfları açıklandı (2’nci bölüm)

Arpalığa döndürülmüş İzmit belediyesinin israfları açıklandı … Hürriyet; “Yeni seçilen bir kısım belediye başkanları cemaatler ve vakıflar ile koşulsuz protokol yetkisi istiyor” dedi. detaylar haberimizde…

Arpalığa döndürülmüş İzmit belediyesinin israfları açıklandı

“Nevzat bey TÜGVA ve ENSAR’a uzun süreli protokol yapmış”

“TÜGVA ve ENSAR ile protokol yapılmış bu yetki meclisten çıkmış. Yeni seçilen bir kısım belediye başkanları cemaatler ve vakıflar ile koşulsuz protokol yetkisi istiyor. Büyükşehirde de tartışıldı. Geçmiş belediye başkanı Nevzat Doğan’a bu tarzda bir yetki verilmiş. Nevzat Bey o yetkiye dayanarak TÜGVA ile 25 yıllık ENSAR ile 10 yıllık protokol yapmış. Protokolde bu cemaatler ne istiyorsa kirasından elektriğine terliğinden nevresim takımına kadar harcama yetkisi verilmiş. Bu cemaatler yaptığı her şeyi belediyeye fatura etmiş. Hiçbir başkan kendi görev süresini aşacak, bir sonraki başkanların yetkisini gasp edecek şekilde protokol yapamaz. Mecliste bu yetkiyi veremez.

“TÜGVA’da kilitli odaya giremedim”

TÜGVA ve ENSAR ile yapılan protokolde nasıl fesih edileceği bile yazılmamış. Hep buranın başında kalacak gibi protokol yapmışlar. Bu kadar para vermişiz ama bir de TÜGVA’dan hizmet almışız, onlarda bize fatura kesmişler. Hem de vergiden muaf olmalarına rağmen. TÜGVA ile yapılan protokolde 25 yıllık süre ile geçerlidir ve belediye tek taraflı fesih yapamasın diye madde koyulmuş. Bu protokoller hükümsüzdür. Toplantı sonrası yurtları da boşaltmaya gideceğim. Yurdun her şeyi bizim adamlarda anahtar var belediye başkanı olarak kilitli odaya giremedim” ifadelerini kullandı.

“Vakıflar ne istediyse yapmışlar, bakmadan imza atmışlar”

Daha sonrasında TÜGVA’ya belediyeden verilenleri kalem kalem açıklayan Hürriyet; TÜGVA’dan Seka kampı yaz okulları yarışmaları sonucunda ödül olarak verilmek üzere 3 adet drone 3 adet sanal gerçeklik gözlüğü ve diğer giderlerin karşılanmasını talep ediyoruz diye yazı göndermişler. TÜGVA yaptığı yarışmaları ve bunların ödüllerini bile belediyeye fatura etmiş. Ayaklarına kadar gösteri ekiplerini arabayla göndermişiz, bir de aracımız olsa bile dışarıdan araç kiralamış. Ne isterlerse yapmışlar bakmadan imza atmışlar. Sarısu gençlik kampı koşulsuz kullandırılmış. Gezi için masraflarını karşılamış, biletlerini almışız… havaalanına gitmeleri için otobüs vermişiz. Yaz okulu düzenlemişler hepsini karşılamışız. Havuzumuzu onlara kullandırıp üstüne de para ödemişiz.

“Belediyeden TÜGVA’ya 500 gofret, sınırsız araç hizmeti”

Tuvalet kağıdı, havlu kağıdı, lavabo fırçası, kahveler, şekerler, termoslar, kırtasiye malzemeleri, 500 adet çikolatalı gofretine kadar belediyeye ihtiyaç yazısı yollamışlar. Çok sayıda kitaplar alınmış. 30 adet kitaptan her birinden 25’er tane alınmış. Çeşitli şeyleri bittikçe istemişler. Yaz okulu için 20 otobüs istemişler. Bizde 20 otobüs yok demek ki kiralanmış. 2 Trilyona yakın israflarda o otobüsler yok. Bazı birimlerimizden veri almakta zorlandık gizlemeye çalıştılar. Enderun sohbetleri yapılmış 31 bin TL’ye. Kendi sistemimizden onların adına defalarca SMS atılmış… bunlara her seferinde belediye olarak ödüyoruz. Biz şu an bile bir mesajı geçmesin diye kılı kırk yarıyoruz. Mine İpek adında bir konuşmacının İstanbul’da havaalanından alınıp İzmit’e getirilmesi için ulaşım hizmetlerine şoförüyle araç kiralanmış. Oyunlar için hep aynı firmalardan faturalar kesilmiş. Firma isimleri hep aynı… Bu faturaları müfettiş arkadaş inceliyor. Enderun sohbetlerinin bir tanesine 16 Bin TL ödenmiş… bunlardan bir sürü var. Bir seferde 6 Bin TL’lik yemek yenilmiş. Dil kursları açılmış onları da biz ödemişiz. Bayraklarını biz yapmışız… TÜGVA’nın terliklerini bile belediye almış… hepsi ‘Gezer’ marka terlikler, faturasıyla duruyor” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica