Genel

Avukatlar demokrasi ve özgürlüklerin en yakın dostudur

Avukatlar demokrasi ve özgürlüklerin en yakın dostudur. Hürriyet; “Bugüne kadar devletin üç temel unsurundan biri olan yargı erkine gereken değerin verilememiş olması hem avukatları hem de halkın adalet anlayışını zedelemiştir dedi. detaylar haberimizde…

Avukatlar demokrasi ve özgürlüklerin en yakın dostudur

5 Nisan Avukatlar Günü…

Ülkemizde, 3 Ocak 1934 tarihinde İzmir’de Türk Avukatlar Birliği toplantısı yapılmıştır. Bu toplantıda tüm baroların aynı çatı altında toplanması fikri ortaya çıkmıştır. İlerleyen süreçte benzer toplantılar sonunda 5 Nisan da Avukatlar Günü olarak ilan edilmiştir.

5 Nisan Avukatlar günü münasebetiyle İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet basın açıklamasıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hürriyet, 5 Nisan Avukatlar Günü mesajında şunları söyledi:

“Sevgili basın emekçisi…

Toplumun bir arada yaşamasını sağlayan en temel değer adalet ise, adaletin temel unsuru da avukat ve avukatlık mesleğidir. Avukatlık mesleği demokrasinin ve özgürlüklerin enyakın dostu ve teminatıdır.

Demokrasinin kurumsallaşması, özgürlük alanının genişlemesi, insan haklarının korunması konularında çaba harcayan avukatlar ve Barolar hukuk devletinin en önemli güvencesidir.

Yargının bağımsız olmadığı bir toplumda demokrasi de topal kalır. Oysa avukatlar demokrasi ve özgürlüklerin enyakın dostudur.

Cesur ve onurlu avukatların varlığı, ülkemizin ve mesleğimizin geleceği için en büyük güvencedir.

Bugüne kadar devletin üç temel unsurundan biri olan yargı erkine gereken değerin verilememiş olması hem avukatları hem de halkın adalet anlayışını zedelemiştir.

Avukatlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, karşılaştıkları sorunların giderilmesi yönünde yapılacak çalışmalar, yargının gücünü ve güvenirliğini artıracaktır.

Haksızlıkların karşısında bıkmadan, usanmadan verdikleri onurlu hukuk mücadelesinde tüm avukatlarımıza başarılar diliyor ve 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica