Genel

Başkanlık sistemini onaylayanların oranında büyük düşüş var

Başkanlık sistemini onaylayanların oranında büyük düşüş var Metropoll araştırma şirketinin “Türkiye’nin Nabzı Ağustos 2018” anketine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini onaylayanların oranı düştü. Başkanlık sistemini onaylayanların oranında büyük düşüş var detaylar haberimizde…

Başkanlık sistemini onaylayanların oranında büyük düşüş var

Metropoll Araştırma Şirketinin “Türkiye’nin Nabzı Ağustos 2018” anketine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini onaylayanların oranı yüzde 44,5’e düştü. Erdoğan’a görev onayı 24 Haziran seçimleri sonrasında yüzde 53,1’e kadar çıkmış durumdaydı. Ankete göre, Erdoğan’ın görevini onaylamayanların oranı ise yüzde 38,2’den yüzde 46,7’ye yükseldi.

MHP seçmeninin %68’i Erdoğan’ı destekliyor

Ankette, MHP seçmeninin yüzde 68,6’sının Erdoğan’a verdiği destek dikkat çekiyor. Mayıs ayı anketinde ise bu oranın yüzde 30 civarında olduğu kaydedildi.

24 Hazirandan sonra sert düşüş

Ankete göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yüzde 67,6’larda olan Erdoğan’a desteğin 24 Haziran seçiminden yaklaşık üç ay sonra ciddi oranda düşüş göstermesi ise bir diğer dikkat çeken unsur oldu. Araştırmada, Erdoğan’a görev onayında en düşük desteğin HDP ve CHP seçmeninden geldiği kaydedildi.

CHP ve HDP seçmeni desteklemiyor

HDP seçmeninin yüzde 94,1’i Erdoğan’a görev onayı vermezken, CHP seçmeninin de yüzde 92,4’ü de desteklemiyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica