Bilim-Teknoloji

Bilim Dünyası Tıp alanında maymun klonlamayı başardı

Bilim Dünyası Tıp alanında maymun klonlamayı başardı Yıllar önce bilim dünyası Klon koyun Dolly’den sonra tıp dünyası yeni bir atılımla dünyanın gündemine oturdu. Tıp alanında da yaptığı atılımlarla adını bilim alanına yazdıran Çin’de bilim insanları, iki makak maymununu klonladı. Bilim Dünyası Tıp alanında maymun klonlamayı başardı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Bilim Dünyası Tıp alanında maymun klonlamayı başardı

“somatik hücre nükleer transferi yöntemi”

Çinli bilim insanları, Zhong Zhong ve Hua Hua isimli uzun kuyruklu makak maymunlarını klonladıklarını açıkladı. İlk defa bir primitif canlının klonlandığını açıklayan yetkililer somatik hücre nükleer transferi yöntemini uyguladıklarını ifade etti.

“insanları klonlamak için bir engel yok”

Çin Nörobilim Enstitüsü Bilim Akademisi’nde yapılan araştırma sonrasında, “İnsanlar da primat. Yani bu türü klonlamak, insanları klonlamak gibi bir şey ve teknik olarak bunun önünde bir engel kalmadığını gözler önüne seriyor. Fakat henüz bunun bir insan üzerinde denenmesi gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Maymun ilk kez klonlandı

Yetkililer 1996’da İskoçya’da dünyaya gelen klon koyun Dolly’den sonra ilk defa bir primatın klonlandığını açıkladı. Dolly’den beri inek, domuz, köpek ve fare gibi birçok hayvan klonlanmıştı.

“2 makak maymununun dünyaya gelmesi için 127 yumurta kullanıldı”

Tıp dergisi Cell’de yayınlanan makalede Çinli ekibin çok sayıda deneme yaptığı belirtilirken, “2 makak maymununun dünyaya gelmesi için 127 yumurta kullanıldı” ifadesini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica