Siyaset

DEVA Partisi: “Krediler sadece bankalara nefes oldu”

DEVA Partisi Ekonomiden Sorumlu Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı, genç iş insanı Turgut Sezal, “Bankaların rekortmen olduğu bir düzende özel sektör batmaya mahkum edilmiştir” diyerek ekonomi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) – Vaka sayıları ile doğru bilgi paylaşılmadığını ifade eden DEVA Partisi Kahraman İl Başkan Yardımcısı Turgut Sezal, bir yıl kapalı kalan işyerlerinin hem işveren, hem çalışanlarının kayıplarının on binlerle yüz binlerle hesaplanacağı bir dönemde mevcut İktidar tarafından bin TL’lik komik rakamlarla açıklanan esnafa destek paketlerinin esnafın yarasına merhem olmadığını söyledi. “Ödeme zamanı geldiğinde ödeme yapamayan insanlar ödemeyi faizli bir şekilde 3 veya 6 ay erteleyerek sadece borç kazandı” diyen Sezal, bir anlamda nefes kredisinin sadece bankalara nefes olduğunu kaydetti.

Bankaların tüccarlık yapmaması gerektiğini ve bu yanlıştan acilen dönülmesi gerektiğine değinen Başkan Sezal, “Ekonominin çökmekte olduğu ülkemizde Bankalar bir ticarethane gibi kâr elde etmek için her türlü şeye tevessül ediyor. Mevcut iktidar bu işe bir düzenleme getirmesi lazım, çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde bu şekilde kar etmek için uğraşan bankacılık sektörü yok.  Bankaların hesaplarına kar olarak yazılan bu paralar, ülkemizin, milletimizin ekonomimizin, sanayimizin hesaplarına zarar olarak yazılmıştır. Yani bankaların tüccarlık yapması olağanüstü bir yanlıştır ve bu yanlışlıktan biran önce dönülmelidir” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica