Genel

Cinsel istismara karşı Liseli öğrenciler eylem yaptı

Cinsel istismara karşı Liseli öğrenciler eylem yaptı Sosyal medya üzerinden haberleşen liseli öğrenciler, Diyarbakır’da cinsel istismara karşı eylem yaptı. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı eylem sırasında cinsel istismarı kınayan dövizler taşındı. Cinsel istismara karşı Liseli öğrenciler eylem yaptı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Cinsel istismara karşı Liseli öğrenciler eylem yaptı

Liseli Öğrenciler Diyarbakır kent merkezinde, eylem yaptı

Çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel istismar ve tacizin sistematik olarak artmasını protesto liseli öğrenciler, açık alanda her türlü toplantı ve gösterinin yasaklandığı Diyarbakır kent merkezinde, eylem yaptı. Öğrenciler “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla basın açıklaması yaptı.

“Minik bedenimin sesi ol, tecavüz insanlık suçudur”

Sosyal medya üzerinden örgütlenerek AZC Plaza’nın önünde toplanan öğrenciler, ‘Bedenime dokunma, Cinsel – ulusal sınıfsal sömürüye son, Minik bedenimin sesi ol, tecavüz insanlık suçudur’ yazılı dövizler taşıdı.

“Öğrenciyiz ve kadınız”

Basın açıklamasının bitiminde polisler de AZC Plaza’nın önüne geldi. Öğrenciler uzun süre dağılmalarını isteyen polislerle tartıştı. Polisin ‘Öğrencisiniz, dağılın’ talimatına öğrenciler, ‘Öğrenciyiz ve kadınız’ şeklinde karşılık verdi. Polis ise bazı öğrencilerin kimliklerini kontrol etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica