Siyaset

Emekçilerin Bağımsız adayından basın emekçilerine ziyaret

Emekçilerin Bağımsız adayından basın emekçilerine ziyaret. Başaran, “Göreve geldiğimizde bu kenti, bütün çalışmaları halkımızın yararına olan meslek odalarıyla ve yerel yönetimlerin en üst organı olan halk meclisleriyle iç içe birlikte yöneteceğiz” dedi. detaylar haberimizde…

Emekçilerin Bağımsız adayından basın emekçilerine ziyaret

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediyesi Başkan adayı Reyhan Başaran, İnternet Gazeteleri Derneği’ni ziyaret etti.

Gittiği her mahalle ve köylerden olumlu sinyaller alan, kente dair yapılması gerekenleri halkla paylaşan ve destek gören büyükşehir bağımsız belediye başkan adayı Reyhan Başaran’ı, İnternet Gazeteleri Derneği’nde başkan Soner Kılıç, yönetim kurulu üyesi Mecit Ünal ve dernek üyesi Ufuk Bagan karşıladılar.

Başaran’la dost sohbeti

“Biz emekçilerin temsilcisi bir partiyiz”

Ziyarette Emek Partisi Kocaeli il başkanı Arzu Erkan; “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz seçimlerin tamamına katılan partimizin seçimlere katılması engellendi. Biz emekçilerin temsilcisi bir partiyiz. Emekçileri seçeneksiz bırakmamak için adayımızı ‘bağımsız aday’ olarak göstererek yolumuza devam ediyoruz. Tek adam rejimini kanıksayanlar bu seçimlerinde süreçlerini benzeştirerek yürütüyorlar. Onların anlayışları içinde emekçiler yer almıyor dedi.

“Kenti biz diyenler yönetecek”

Kocaeli’de yaşayanların “Seçeneksiz” olmadığını her fırsatta vurgulayan ve kent yönetimine ilişkin projelerini paylaşan Kocaeli Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan adayı Reyhan Başaran; “Göreve geldiğimizde bu kenti, bütün çalışmaları halkımızın yararına olan meslek odalarıyla ve yerel yönetimlerin en üst organı olan halk meclisleriyle iç içe birlikte yöneteceğiz” dedi.

“Emekçiler seçeneksiz değildir”

Başaran; Bizler yok sayılmaktan bıktık… Uçuk vaatlerin gölgesinde girilen seçim sürecinin sonunda kazananın emekçilere hiçbir yararı yoktur. Emekçiler seçeneksiz değildir. Ben bağımsız aday olarak temsil etmiş olduğum toplumsal alan iktidarı belirleyen alandır. Emekçilerdir… Ben emekçilerin adayıyım. Birçok alandan sıkıştırılmış ve sıkboğaz edilmiş emekçilerin örgütlülüğü her alanda engellenmektedir. Nüfusa oranıyla en yüksek icra dosyası sayısı 55o binle Kocaeli’dir. Bu insanların korkuları arttıkça seçenekleri azalmaktadır” dedi.

“Demokratik halkçı yerel yönetim”

Başaran en önemli projeleri konusunda; Demokratik halkçı belediyecilik bizim anlayışımızın temelini oluşturmaktadır. Demokratik halkçı yerel yönetim modelinin en üst organı ‘halk meclisleri’dir. Halk meclisleri; mahalle ve işyerlerinden seçilecek temsilcilerden; muhtar ve azalardan, sendika, dernek ve oda temsilcilerinden; çevre, spor, kültür sanat örgütlerinin temsilcilerinden; inanç kurumları, kadın, gençlik, çocuk ve engellilerin temsilcilerinden oluşacak ve kadınların eşit temsiline dayanan demokratik bir örgütlenmedir” dedi.

“Seçtiklerimizi ‘geri çağırma’ hakkı”

Başaran sözlerini; “bakın hiçbir siyasi partinin programında olmayan, seçtiklerimizi ‘geri çağırma’ hakkı bizim yerel yönetim anlayışımızın temelini oluşturmaktadır. Halk görevini yapmayan yerel yöneticileri geri çağırabilmelidir. Belediye meclislerinin gündeminin önceliği halk meclislerinin kararları olacaktır. Kentsel dönüşüm denilen, halkı ezen ve rantı büyüten anlayışa son vereceğiz. Yılmadan, yorulmadan köylümüzün, esnafımızın, işçimizin, emekçimizin yüzünün gülmesi için çıktığımız bu yolda; emekten, demokrasiden ve özgürlükten yana yürüyüşümüz devam edecek” diyerek tamamladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica