Genel

Erdoğan ve Trump stratejik konuları görüştüler

Erdoğan ve Trump stratejik konuları görüştüler Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, görüşmede ikili ilişkiler ve ve bölgesel konuların ele alındığı açıkladı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise “İki lider ortak stratejik sorunlara ilişkin işbirliğini kuvvetlendirecek çabaları sürdürmeyi ve iki ülkenin de ilişkileri etkileyen kaygılarını gidermeyi taahhüt ettiler” denildi. Erdoğan ve Trump stratejik konuları görüştüler detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Erdoğan ve Trump stratejik konuları görüştüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, görüşmede ikili ilişkiler ile bölgesel konuların ele alındığını belirtti. Kalın’ın açıklaması şöyle:

Telefonda görüştüler…

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede, NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın işbirliği yapmak için atılan adımların sürdürmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır.”

“İki ülkenin de ilişkileri etkileyen kaygılarını gidermeyi taahhüt ettiler”

Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel’in haberine göre, görüşmeyle ilgili olarak Beyaz Saray’dan da açıklama geldi. Bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, “İki lider ortak stratejik sorunlara ilişkin işbirliğini kuvvetlendirecek çabaları sürdürmeyi ve iki ülkenin de ilişkileri etkileyen kaygılarını gidermeyi taahhüt ettiler” denildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica