Mecit Ünal

Hürriyet Kocaeli’de Ak Partinin beynini aldı (1)

Hürriyet Kocaeli’de Ak Partinin beynini aldı (1) CHP’nin teslim ettiği İzmit’le teslim alacağı İzmit arasında çok fark var artık. Gelişmeye açık olan İzmit 15 yıl içinde sıfır hizmetle bu günlere getirildi. yorum/haber

Hürriyet Kocaeli’de Ak Partinin beynini aldı (1)

Martın sonu bahar… Güzel bir bu slogan, kulağa hoş geliyor.

31 Mart akşamı saat 22.00 sularında sonuçlar netleşmeye başladı. Fatma Kaplan Hürriyet kullanılan oyların yaklaşık yüzde 47’sini almış durumdaydı ve en yakın rakibinin 5 puan önündeydi. Bundan sonra açılacak olan sandıklardan çıkacak olan oylar dengeli dağılacağı için sonuç değişmeyecek ve yukarı doğru seyretmesi de muhtemeldi. Çünkü beklenen sandıklar büyük sandıklardı… Nitekim öylede oldu. Hürriyet oyların yüzde 50’sini alarak İzmit belediye başkanı oldu. Şimdi mazbatasını bekliyor.

CHP 15 yıl önce teslim ettiği İzmit’i 15 yıl sonra yeniden almayı başardı. Hem de ikinci Leyla Atakan’la… Ancak CHP’nin teslim ettiği İzmit’le teslim alacağı İzmit arasında çok fark var artık. Gelişmeye açık olan İzmit 15 yıl içinde sıfır hizmetle bu günlere getirildi. İzmit 15 yıl içinde belediyenin temel görevleri dışında kalan makyajlı çalışmalarla yıllarını kaybetti. İzmit temel görevler arasında yer alan “çöp toplama” dışında sürekli bir hizmet görmedi.

“Ak Parti ve onun müteahhitleri yol yapmayı bilmiyor”

Ak Parti genel iktidar ve yerel iktidarını sürdürürken borazanı havuz medyası eliyle “yol yapıyorlar”, “köprü yapıyorlar”, “hastane yapıyorlar” diye yarattıkları algıların meyvelerini topladılar. Oysa yaşam farklı seyrediyordu!.. Öncelikle söyleyeyim… Ak Parti ve onun müteahhitleri yol yapmayı bilmiyor!.. Yaptıkları yolların kalitesi ve verimliliği ortada. O yolları kullananlar çok iyi bilirler. Ama yapmış gibi bir algıyla 15 yıl idare etmeyi başardılar. Yol konusunda yanlış bir şey söylemiyorum. İzmit’in içini herkesimden insanla dolaşmaya hazırım. İzmit’in kentiçi yolları, 20 yıl önce yapılmış ve o günden buyana el değmemiş bir orta Anadolu kasabasının yollarından farklı değil. Her tarafı delik deşik, çukur ve tümseklerle dolu ve yağmurda üstünde su birikintisi durmayan 50 metre yol göremezsiniz.

Ak Parti, Büyükşehir belediyesini de 15 yıldır yönetiyor… Gazeteci olmamızdan dolayı tüm ilçeleri dolaşmışlığımız var. Kandıra ve Dilovası dışında tüm ilçelerde müthiş yatırımlar gördük. İnkar etmek haram sayılır. Yalnız Büyükşehir belediyesinin çalışanları saltanat kulları oldukları için yaptıklarını denetlettiremediklerini de gördük. Yaptıkları “köprüler” ve “battı çıktıların” durumu denetim eksikliğini göstermektedir. Battı çıktıların içi delik deşik, köprülerin bağlantı yerleri, sürücülere kurulmuş bir “set” tuzağı adeta. Dediğim gibi Ak Parti belediyelerinin eksik yanı denetimin yapılamıyor olmasıdır.

İzmit’e dönelim. İzmit, Kocaeli’nin aynasıdır. Nereye ne kadar büyük yatırımlar yaparsanız yapın, yatırım yaptığınız yer İzmit değilse, hizmetten görülmüyor. Altyapısı ve üst yapısı 1989-2004 yılları arasında Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya ve Fikret Toker tarafından tamamlanan İzmit, altın tepside Halil Vehbi Yenice’ye teslim edildi. O gün bugündür hiçbir yenilik görülmedi İzmit’te… İzmit‘te belediye tarafından açılan bir çukurun bile 300 telefondan sonra ancak 3 ayda kapatılabildiğini yaşayarak öğrendik. Eksiklerin tespitini yapmayı bile beceremeyen İzmit belediyesinin de çalışanlarının saltanat kullarından olduğunun etkisi bugün daha net olarak görülebilmektedir.

Devam edecek…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica