Genel

İran Türkiye’yi Sorumlu Görüyoruz

İran Türkiye’yi Sorumlu Görüyoruz Türkiye sınırına yakın bir bölgede dün akşam terör örgütü PKK’nın İran kolu PJAK’ın saldırısı sonucu iki askerini kaybeden İran olaydan Türkiye’yi sorumlu tuttu. İran “Türkiye’yi sorumlu görüyoruz” dedi. İran Türkiye’yi Sorumlu Görüyoruz Detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

İran Türkiye’yi Sorumlu Görüyoruz dedi ve sert açıklamalarda bulundu

İran Emniyet Genel Müdürlüğü Sınır Muhafızları Komutanı General Kasım Rızayi, 2 İranlı askerin ölümü 7 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan PJAK’ın düzenlediği saldırıya sert karşılık vereceklerini ifade etti. İran “Türkiye’yi sorumlu görüyoruz” dedi.

İki Asker hayatını Kaybetmişti…

İran olarak Türkiye’yi sorumlu görüyoruz. Dün akşam Hakkari sınırına yakın bir bölgede PJAK’la İran güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada biri binbaşı diğeri asteğmen 2 asker hayatını kaybetmişti.

Bir süredir İran’la çatışmazlık içinde bulunan PJAK’ın saldırısının ardından konuşan İranlı General “Kesinlikle bu eyleme sert karşılık vereceğiz. Olaydan “Türkiye’yi sorumlu görüyoruz”. Diplomatik kanallardan da konuyu takip ediyoruz ve bu konuda ilk adımları da atmış bulunmaktayız” açıklamasını yaptı.

“Terörle mücadelede her zaman Türkiye’nin yanındayız”

Bir gazetecinin terör örgütü IŞİD ile mücadelede Türkiye ile İran’ın ortak adım atmasının mümkün olup olmadığını sorması üzerine Bikdeli, “İran, terörle mücadelede her zaman Türkiye’nin yanında yer almıştır, bundan sonra da böyle olacaktır. Bize göre IŞİD terörü ile mücadele, bölgede işbirliğini güçlendirmek adına fırsat olacaktır” dedi.

İran ve Türkiye’nin bölgede çok fazla ortak bakış açısına sahip olduğunu vurgulayan Bikdeli, “Başkalarından kaynaklanan siyasi çatışmalardan uzak durmamız gerekiyor. Bölgemizdeki bu krizleri yönetenler, aynı anda Türkiye ve İran ilişkilerinde de kriz olsun istiyorlar. Şayet çok fazla detaylarla uğraşacak olursak, ayrı düşülen noktalara odaklanırsak gerçekten bizim aramızda da sorunlar olabilir” ifadelerini kullandı.

“İran, yaptırım uygulanabilecek bir ülke değil”

İran’a uygulanan ambargoların ve petrol fiyatlarındaki düşüşün ülke ekonomisini nasıl etkilediği sorusuna Bikdeli, “İran, yaptırım uygulanabilecek bir ülke değildir. Yaptırım uygulayanlar kendilerini İran’ın ekonomik avantajlarından mahrum bırakıyorlar. Bu ülkeler, yanlışlarından dönme yolları arıyorlar” yanıtını verdi.

Petrol fiyatlarının düşmesinin dünya ekonomisini negatif etkileyeceğini belirten Bikdeli, petrol üretici ülkelerle işbirliği yapacaklarını ve istikrarlı, makul bir fiyat elde etmek için çalışacaklarını anlattı.

Bikdeli, 27 Kasım’da Viyana’da gerçekleşecek OPEC konferansında da petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların gündeme alınacağını anımsattı.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica