Genel

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor 2007 yılında adının karıştığı ihale yolsuzluğu ve usulsüzlük iddiaları sebebiyle uzun süre görevden uzaklaştırılmış ve bu süreçte sizin tarafınızdan bu kişi ile ilgili meclis araştırması başlatılmış ancak idare mahkemesi kararıyla göreve iade edilmesinin ardından Kocaeli Devlet Hastanesinde Başhekim ve Hastane yöneticisi olarak göreve başlamıştır. Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor detaylar haberimizde…

Kocaeli halkı ve hastane çalışanlarına saygı…

Kocaeli Devlet Hastanesinde ve hastanenin başhekimi hakkında yer alan haberler ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Yine gazetemize gelen bir ihbar mektubuyla konunun ehemmiyetine dikkat çekmek istiyoruz. Kocaeli halkı ve hastane çalışanlarına olan saygımız gereği, gazetemize ulaşan mektubu aynen yayınlamakta hiçbir sakınca görmediğimizi ilgili ilgisiz herkesin bilmesinde yarar vardır.

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor

Basında yer alan hoş olmayan haberler…

Bir süredir basında hastanemizle ilgili maalesef hoş olmayan haberler yer almakta. Ve üzülerek ifade etmeliyim ki bu haberlerin büyük bir kısmı ne yazık ki doğru. Durumdan haberdar olmanız bu şehre ve bu şehrin asırlık hastanesine sahip çıkmanız bizler için çok önemli.

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor – haber küpür1

Cihannüma Derneği İl temsilciliğini yürütmektedir…

2013 Şubat ayından bu yana hastanemizde başhekimlik görevini yürüten Dr. Adem ÇAKIR ilimize Yalova Devlet Hastanesinden atanmıştır. 2007 yılında adının karıştığı ihale yolsuzluğu ve usulsüzlük iddiaları sebebiyle uzun süre görevden uzaklaştırılmış ve bu süreçte sizin tarafınızdan bu kişi ile ilgili meclis araştırması başlatılmış ancak idare mahkemesi kararıyla göreve iade edilmesinin ardından Kocaeli Devlet Hastanesinde Başhekim ve Hastane yöneticisi olarak göreve başlamıştır. Bir dönem İlim Yayma Cemiyeti il bakanlığını yürüten ÇAKIR, şu anda AKP’lilerin kamuda yükselme basamağı olarak kurdukları Cihannüma Derneği İl temsilciliğini yürütmektedir. Eklerde Hastanemiz ve Dr. Adem ÇAKIR ile ilgili basında yer alan ve biz hastane çalışanları tarafından ‘eksiği var fazlası yok’ şeklinde tabir edilebilecek haber ve iddialar yer almaktadır.

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor – haber küpür2

K. Devlet hastanesi yeni binasına taşınalı neredeyse 3 ay olmasına rağmen;

Acil kod sistemleri halen hata vermektedir…
Hastaneye halen dışarıdan telefonla doğrudan ulaşılamamaktadır…
Hastanede halen hiçbir fax çalışmamaktadır…
Röntgen cihazları arızalıdır…
Tomografi cihazları bozuktur…
Taş kırma cihazı arızalıdır…
Asansörler sürekli arıza vermektedir…
Isıtma ve soğutma sistemleri sağlıklı çalışmamaktadır…
Hastanede hasta ve çalışan güvenliği halen sağlanamamış durumdadır…
Yangın söndürme tüpü bulunmamaktadır…
Hastanenin ana merdiven boşluğu çok geniş olmasına rağmen ağ gerilmesi gibi herhangi bir güvenlik önlemi bulunmamaktadır.

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor – haber küpür3

Hastanenin 7. katında yer alan yemekhanenin terasında yaşanan intihar olayının ölümle sonuçlanmasını sebebi hastane yönetiminin personel tarafından uyarılmasına rağmen söz konusu kata hastaların çıkmasının yasak olduğu gerekçesiyle cam bariyer konmamasıdır.

Kısacası yeni hastane binası tam manasıyla tamamlanmadığı halde siyasi ve kişisel hırslar sebebiyle alelacele eksikleriyle teslim alınmış ve alelacele hizmete sokulmuştur.

Bu binanın yapılması ve hizmete girmesi adeta Adem ÇAKIR’ın kendini kanıtlama çabası ve seviye atlama basamağı olarak görülmektedir.

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor – haber küpür4

Personele şiddet uyguluyor..!

Eski Başhekim Yrd. Y. T. Adem ÇAKIR tarafından herkesin gözü önünde yakasından tutulup tartakladığı için, eski hemşirelerden Z. Ç başta olmak üzere yıllardır Kocaeli Devlet Hastanesine hizmet etmiş pek çok emektar çalışanın ÇAKIR tarafından uygulanan şiddetli mobinge dayanamayarak kendi istekleriyle başka hastanelere atandıkları ya da emeklilik dilekçelerini verdikleri bilinmektedir.

Ayrıca Acil serviste çalışan S. İsimli bayan sekreteri de sandalyesinden tutarak duvara savurduğu; Güvenlik görevlisi Ö.yü hastane girişinde, öğle saatinde hastaların ve çalışanların gözü önünde boğazına yapışarak tartakladığı; ve bir başka olayda Acil serviste görevli pratisyen hekimlerden birini poliklinikten yaka paça dışarı çıkararak müşahade odasına doğru sürüklediği; hastanenin kamera kayıtları incelendiğinde görülecektir.

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor – haber küpür5

Dernek il temsilcisi…

Daha önce başkanlığını yürüttüğü İlim Yayma cemiyetinin perşembe pazarı alanında yaptığı kermeslere hastane personelini gruplar halinde götüren ve ramazan aylarında yine ilim yayma Cemiyetine ait bağış zarflarını 5’er 10’ar hastane personeline dağıtarak zekat toplayan ÇAKIR, bu kez de Cihannüma Derneğinin resmi web sitesinde temsilci olarak bir başkasının ismi olmasına rağmen…;

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor

Milliyet gazetesinde yer alan bir haberde Bilecik valisi Tahir BÜYÜKAKIN’ı beraberindeki heyetle Cihannüma derneği Kocaeli temsilcisi sıfatıyla ziyaret etmiştir. Bu ziyaret sırasında yanındaki heyette bulunan Erkan Garipoğlu adındaki şahıs, her nedense her yıl Kocaeli devlet Hastanesi kantin ihalelerini almakta, işletmesini yaptığı kantinde fuhuş pazarlığına varıncaya kadar her türlü kirli iş yapılmaktadır. işletme sahibi Erkan Garipoğlu kendi eşini dahi Kocaeli devlet hastanesi kantininde hastaların gözü önünde defalarca darp etmiş, insanlara küfür etmiş, kantine gelen hastalara kötü davranmış, itiraz edenlere bıçak çekmiştir. Hastane personeline sürekli hakaret ve tehditler yağdıran ve bazılarını tartaklayıp darp eden şahıs hastane personeli tarafından defalarca hastane yönetimine şikayet edilmiştir.

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor
Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor – haber küpür6

Buna rağmen her yıl ihalenin aynı kişiye ait şirkete verilmesi ve Hastanelerde genelde bir ya da iki adet kafe ya da kantin bulunurken Kocaeli devlet hastanesinin yeni binasında tam 5 adet kantinin ihaleyle aynı şirket tarafından alınması son derece düşündürücüdür. Kantin yapılacak alanlardan biri de geçtiğimiz günlerde bir psikiyatri hastasının hastaların girmesi yasak olduğu gerekçesiyle cam bariyer takılmadığı için aşağı atlayarak intihar ettiği teras katıdır. Kantin ihalesini alan bu şahıs, ihaleyle aldığı alanların bir kısmını fahiş fiyatlar ve sözüm ona frenchising anlaşmalarıyla başkalarına kiralayarak ihaleye verdiği parayı ikiye üçe katladığını böbürlenerek anlatmaktadır..

*Merak edilen husus, ihale şartnamesinde kiralanan yerin başka herhangi bir kişiye ya da firmaya devredilemeyeceği, kiralanamayacağı ile ilgili bir madde olup olmadığıdır.

*Gerek geçtiğimiz aralık ayında gazetelere haber olan acil kod sisteminin çalışmaması, hastane içi telefon bağlantısı olmaması ve asansörlerin arızalı olması sebebiyle cerrahi serviste yatan bir hastaya mavi kod ekibinin zamanında müdahele edememesi sebebiyle ex olması gerekse, geçtiğimiz günlerde cam bariyer olmaması sebebiyle bir psikiyatri hastasının terastan atlayarak yaşamına son vermesi olaylarıyla ilgili hastane yönetiminin ihmali olup olmadığı ile ilgili herhangi bir yasal işlem yapılıyor mu?

Kocaeli Devlet Hastanesinde neler oluyor

*Daha önce Adem Çakır la ilgili iddiaları köşesinde yayınlayan gazeteci G.A nın ofisini basıp yakasına yapışarak seni yasa dışı örgütlere yardım ve yataklıktan içeri attırırım hapislerde çürürsün, kimse kurtaramaz şeklinde tehdit etmiş midir? Gazeteci G.A nın Adem ÇAKIR ın ofisini basarak kendisine savurduğu tehditleri kayıt altına aldığı doğru mudur? Bu olaydan yaklaşık 10 gün sonra gazeteci G.A nın Günaydın Kocaeli adındaki internet gazetesinin mahkeme kararıyla yayınının durdurulması rastlantı mıdır?

*Dr.Adem ÇAKIR ın hastane personeline kaba kuvvet kullandığına dair iddialarla ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Adem Çakır ın göreve geldiği günden bu yana yapılan ihaleler kimlere nasıl verilmiştir..?

*Yeni hastane binasına alınan demirbaşların maliyeti nedir? 35 adet 43′ Westel Marka LED televizyonun ofislere konmasındaki amaç nedir? Halen bir çok birimde demirbaş eksiğiı olduğu halde personele 2 aydır demirbaş alındı gerekçesiyle ek ödeme neden yapılmamıştır.?

•Eski hastane binasından çıkan demirbaşlar kayıt karşılığında resmi kurumlara mı verilmiş, yoksa fütursuzca talan mı edilmiştir..? Kocaeli AKP M.Vekili İlyas ŞEKER in bizzat hastaneye gelerek ÇAKIR’ı basında çıkan haberler nedeniyle bizi rezil ettin diyerek azarladığı AKP ve İl sağlık müdürlüğü cephesinde kredilerinin tükendiği söylenmesine rağmen neden halen görevden alınmamıştır? Arkasında kendisini koruyan kim ya da kimler vardır..?

Birileri bizler adına bu soruları sorsun ve cevapları alıncaya kadar bu işin takipçisi olsun istiyoruz. Kısacası; Kocaeli halkı ve hastane çalışanları olarak bize ve hastanemize sahip çıkılmasını, birilerinin siyasi ve ekonomik çıkarlarına meze olmamıza engel olmanızı istiyoruz. Lütfen sesimiz olun. Kimsenin canı yanmasın, hiç kimsenin emeği başkalarının çıkarları uğruna heba olmasın istiyoruz… İlginiz için teşekkür eder kolaylıklar dileriz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica