Ekonomi

Yetkililerle KDV indirimini görüşüyoruz

Yetkililerle KDV indirimini görüşüyoruz Libya’nın savaşı, ve Irak’taki savaşın potansiyeli daralttığını belirterek “30 milyar dolar yıllık sözleşme yapar kapasitedeyken en son 2017’de 15 milyar dolara düştük. Şimdi petrol fiyatları biraz daha yükseliyor, biz yurtdışında iş yaptığımız zaman cari açığımızı da dengeliyoruz. Yetkililerle KDV indirimini görüşüyoruz detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Yetkililerle KDV indirimini görüşüyoruz

Mithat Yenigün Arzu Maliki’ye konuk oldu

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün Bloomberg HT‘deki “Üst Düzey” programında Arzu Maliki’ye konuk oldu.

“30 milyar dolar yıllık sözleşme yapar kapasitedeyken en son 2017’de 15 milyar dolara düştük”

2017 yılını değerlendiren Yenigün son yıllarda petrol ve doğalgaz fiyatlarının düşmesi, Rusya ambargosu, Libya’nın savaşı ve Irak’taki savaşın potansiyeli daralttığını belirterek “30 milyar dolar yıllık sözleşme yapar kapasitedeyken en son 2017’de 15 milyar dolara düştük. Şimdi petrol fiyatları biraz daha yükseliyor, biz yurtdışında iş yaptığımız zaman cari açığımızı da dengeliyoruz. Bu ülkelerde daralma olunca biz Sahra-Altı Afrika ülkelerine açılmaya başladık” dedi.

“Katar’a gitmek isteyen firmaların bir listesini gönderdik”

Katarlı Heyet ile görüşmelerini değerlendiren Yenigün ” Katar biliyorsunuz yurtdışında da çok yatırım yapıyor, biz de Katar’da çok iş yapıyoruz, bize daha çok Türk firmasına iş vermek istediklerini söylediler, görüştük ve çok güzel bir toplantı oldu, firmalarımız da çok ilgi gösterdi. Bizde onlara Katar’a gitmek isteyen firmaların bir listesini gönderdik, inşallah oradan da büyük pay alacağız. Katar’ın da hedefi 2030 yılına kadar 150 milyar dolar daha ek yatırım yapmak, ve bu Dünya Kupası’nın dışında bir proje. Ve bu 150 milyardan bize de iş vermek istiyorlar, bizimde 40’a yakın firmamız ilgi gösterdi. ” diye konuştu.

“Irak zengin bir ülke”

Yenigün “Irak’ın tekrar yapılandırılması düşünülüyor, Türkiye’de kredi sağlayarak bu kapsamda, Türk müteahhitler Irak’ta öncü olabilirler mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi; Irak zengin bir ülke, şimdi parası yok ama doğal kaynaklar bakımından zengin bir ülke; petrol çok var.

“Türk müteahhitlik sektörü hızlı iş yapıyor”

Eğer bu yapılandırma olursa, fon çıkarsa, bizimle kimse yarışamaz orada çünkü hem alışığız, hem kültürümüz yakın, hem de Türk müteahhitlik sektörü hızlı iş yapıyor. Orada bir genel seçim var, seçimden sonra ne olacağını görebileceğiz. Terör konusu halloldu, olursa bizim için çok güzel bir kaynak olacak.”

KDV indirimi teşvikleri…

Geçen sene KDV oranının düşürülmesiyle konut satışları açısından iyi geçtiğini belirten Yenigün, KDV indirimi teşvikleri hakkında hükümetle görüştüklerini belirtti.

“Talebi tekrar canlandırmak için bir kere istikrar olması lazım”

Yenigün “ben şu anda konuta talebin az olduğunu düşünmüyorum, talebin beklemeye geçtiğini varsayıyorum. Talebi tekrar canlandırmak için bir kere istikrar olması lazım ve KDV indirimi gibi teşviklerin konulması gerekiyor. KDV indirimi hakkında hükümet yetkilileriyle konuşuyoruz, eğer olursa 2018 daha hareketli geçecek.” dedi.

Düşen faizlerle konut alımı teşvik edilir…

Yenigün faizin düşürülmesinin de konut alımını teşvik edeceğini bildirdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica