Genel

Mitingimize gelenin fotoğrafını çekiyorlar baskı uyguluyorlar

Mitingimize gelenin fotoğrafını çekiyorlar baskı uyguluyorlar Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ekonomi çöktü” dedi ve ekledi: “Çarşı pazarı, emir komutayla yürütmek istiyorlar. Fiyatlar böyle belirlenmez. Üreticiler desteklenmelidir…” detaylar haberimizde…

Mitingimize gelenin fotoğrafını çekiyorlar baskı uyguluyorlar

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu dün Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Karamollaoğlu’nun gündeminde 31 Mart yerel seçimleri ve ekonomide yaşanan sıkıntılar vardı. SP lideri Karamollaoğlu, “Ekonomi çökmüş durumda” dedi ve iktidarın aldığı önlemleri eleştirdi. Temel Karamollaoğlu şöyle konuştu:

“Buna kimse inanmaz”

“Ülkemizin ekonomisine bir bütün olarak baktığımızda ne yazık ki çökmüş durumda. Bu durum hükümetin politikalarından kaynaklanıyor. Türkiye, domates ithal eden ülke haline geldi. Çarşı pazarı emir komutayla yürütmek istiyorlar, emir komutayla serbest piyasada fiyatlar belirlenemez. Üreticiyi desteklemek gerekiyor. Aksi halde başka ülkeye muhtaç olursunuz. Tarım Bakanı 2 milyon hektarlık alanı tarıma açacaklarını söylüyor. Bu kadar alanın niçin ekilmediğinin üzerinde durmak lazım. Sarayda yaşayacak ‘garibanın derdiyle dertleniyorum’ diyeceksin. Buna kimse inanmaz.”

“Oyuna gelmeyeceğiz”

Yerel seçimler için ‘beka sorunu’ denilmesine de tepki gösteren SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Belediye seçimlerini ülkenin bekasına dönüştürdüler. Böyle bir havada seçim olmaz. Bekamız tehlikede demek, adalet mekanizmasının tam olarak çalışmadığı anlamına da gelir. AKP, belli yerlerde seçimi tek başına kazanamayacağını bildiği için ittifak yaptı. İktidar, polemiklerle bize bir şeyler sıçratmaya çalışıyor, biz oyuna gelmedik gelmeyeceğiz. Millet İttifakı’na zillet ittifakı yakıştırması bulunmalarını doğru bulmuyorum. Kötü söz sahibini bağlar.”

“Ege adaları terk edildi”

Temel Karamollaoğlu, dış politikayı ise şöyle eleştirdi: Suriye‘deki gelişmeleri yakından izliyoruz ABD‘nin ipiyle kuyuya inilmeyeceğini bir kez daha gördük. Türkiye, ABD‘ye rağmen Suriye’ye harekât yapabilir ama AKP yapamaz. Kıbrıs‘ta, Akdeniz‘de, Ege‘de de önemli sorunlarımız var. Bunlar Kıbrıs‘a sahip çıkmıyorlar. Ege adalarını adeta Yunanistan’a terk ettik. Hükümetin bu konudan söz etmemesinin nedeni de buradan kaynaklanıyor.”

“Sandık güvenliği yok, parmak boyası olmalı”

Karamollaoğlu, yerel seçim öncesi seçim güvenliğine dikkat çekti ve şöyle dedi: “Seçim sistemine güven kaybolmaya başladı. Parmak boyasının kaldırılması mükerrer oy şüphesini artırdı. O boya kalmalıydı. Mühürsüz oy pusulalarının kullanımı seçim kurullarına olan güveni sarstı. YSK‘nın bu konuyu göz ardı etmeye hakkı yok.”

“Mitingimize gelene baskı uygulanıyor”

Temel Karamollaoğlu, seçim dönemi bazı zorluklarla karşılaştıklarının altını çizdi. SP‘nin sinemalarda gösterilen ‘Sülün Osman’ reklamının yasaklandığını belirten Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Bizim attığımız adımlar engelleniyor, adalet zaten yok. Erdoğan’ın sözünü eleştirdiğinizde mahkum ediliyorsunuz. AKP Genel Başkanı olarak konuşsa da ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ yargılanıyorsunuz. Bugün de adeta tek parti dönemi var. Bizim büyük kitlelere hitabımızı daraltıyorlar, toplantılara gelenlerin fotoğrafı çekiliyor, üzerlerinde baskı oluşturuluyor. Herkes korkuyor.”

“Derdimiz oyları artırmak değil seçimi kazanmaktır”

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim sloganlarının ‘Dürüst Başkan, Dürüst Yönetim’ olduğunu belirtti. Belediye başkan adaylarının haram lokma yememenin sembolü olan ‘cepsiz ceket’le seçmenden oy isteyeceğini belirten Karamollaoğlu, “Bu seçimde oylarımızı artırmak gibi derdimiz yok. Bizim derdimiz seçim kazanmaktır” dedi. Karamollaoğlu, partisinin temel ilkelerini şöyle sıraladı: “-Planlı ve programlı çalışacağız. -İşi ehline vereceğiz. -Yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz. -Bize emanet edilen mali imkânlara, yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. -Hizmette ve atamada partizanlık, ayrımcılık yapmayacağız. -Kapımız her zaman, herkese açık olacak. -Hesap verebilir ve şeffaf olacağız. -Herkesin derdiyle dertlenecek, halkımızla bütünleşeceğiz. -İmar uygulamalarında hiç kimseye rant sağlamayacağız. -Merhametli ve adil olacağız.” Kaynak: Saygı ÖztürkSözcü

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica