Genel

Osman Kavala arkasında ABD veya Almanya olmadığı için hapis yatıyor

Osman Kavala arkasında ABD veya Almanya olmadığı için hapis yatıyor AKP‘nin Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, “Osman Kavala yasadışı bir tavrın kenarından geçmez. Osman Kavala arkasında ABD veya Almanya olmadığı için hapis yatıyor” dedi. detaylar haberimizde…

Osman Kavala arkasında ABD veya Almanya olmadığı için hapis yatıyor

Ertuğrul Günay, ‘Bidebunudinle’ programına konuk oldu…

RS FM‘de yayınlanan Yavuz Oğhan‘dan ‘Bidebunudinle’ programına konuk olan eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, “Osman Kavala yasadışı bir tavrın kenarından geçmez, arkasında ABD, Almanya olmadığı hapiste yatıyor” dedi.

Bir dönem AKP’nin ağır topuydu…

AKP‘nin bir dönem ağır toplarından olan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cemal Kaşıkçı vakası ve ABD‘li rahip Brunson’ın tahliyesi konusunda iktidarı eleştirdi. Ertuğrul Günay, iş insanı Osman Kavala‘nın tutukluluğu konusunda da yorum yaptı.

Kaşıkçı olayına da değindi…

RS FM‘de yayınlanan Yavuz Oğhan‘dan ‘Bidebunudinle’ programına konuk olan Ertuğrul Günay, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na 2 Ekim’de giriş yaptıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan ve akıbeti belli olmayan muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında şunları söyledi:

“Bu bir diplomatik skandal”

“Böyle bir olayın Türkiye topraklarında olmasını ülkemize karşı saygısızlık olarak kabul ediyorum. Rencide edici buldum. Bu bir diplomatik skandal…”

“Olayların akışı cinayet iddiasını güçlendiriyor”

“Suudi Arabistan yetkililerinin tutumunu şiddetle kınıyorum” diyerek sözlerine devam eden Ertuğrul Günay, “Uzun zaman herhalde öldürme olmamıştır kaçırma vardır bu kadarı olmaz dedim. Ama arama zamanı konsolosun kaçıp gitmesi ve başka gelişmeler bizi cinayet iddiasına taşıdı” ifadelerini kullandı.

“Konsolosun ayrılışında ciddi bir ihmal var Viyana sözleşmesi göz ardı edilmiş”

Suudi Konsolos Muhammed Uteybi’nin konutunun aranmasında bir gün önce ülkesine dönüşüne izin verilmesine değinen Ertuğrul Günay, “Konsolosun gitmesine uluslararası mevzuatın izin verdiğini sanmıyorum. Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesinde ağır suçlarda gözaltı gerekirse tutuklama kararının verilebileceğini söylüyor. Gözaltı gibi önlemlerin alınmamış olması ve bu kişinin Türkiye’den ayrılması ciddi bir ihmaldir” dedi.

“Pazarlık konusu yapmadan ciddiyetle takip edilmeli”

Ertuğrul Günay, Cemal Kaşıkçı vakasında Türkiye’nin konuyu pazarlık konusu yapmadan ciddiyetle takip etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Yaşadıklarımızdan ders çıkarmadan yola devam ediyoruz”

ABD‘li rahip Andrew Brunson’un 12 Ekim’deki duruşmada tahliye edilip ülkesine dönmesine ilişkin sürece dair de yorum yapan Ertuğrul Günay, “Bu olayda da yargımız ve yönetimimiz ciddi bir şekilde yara aldı. Bu ciddi bir hukuk anlayışıyla ciddi bir devlet yönetimiyle bağdaşmıyor. Hukukun siyasallaşmasının kimseye yararı yoktur. Ben baştan beri bunu söylüyorum. Bırakalım hukukun gereği neyse o yapılsın. Yaşadıklarımızdan ders çıkarmadan yola devam ediyoruz. Yanlışlardan büyük bedeller ödemişken aynı yanlışın sürdürülmesini hayretle izliyorum” diye konuştu.

“Osman Kavala arkasında ABD, Almanya olmadığı için hapiste yatıyor”

Tutuklu iş insanı Osman Kavala‘nın durumuna da değinen Ertuğrul Günay, “Osman Kavalanın tutuklanmasının üzerinden 1 yıl geçti. Hakkında iddianame yok, ciddi bir suçlama yok. Ama tutuklu olarak yatıyor. Ben Osman Kavala‘yı 30 yıldır tanıyorum. Yardımsever bir insan. Yasadışı bir tavrın kenarından geçmez. Arkasında ABD, Almanya olmadığı için yatıyor” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica