Genel

Politikacıların dile döktüğü söylemler kadına yönelik şiddeti artırıyor

Politikacıların dile döktüğü söylemler kadına yönelik şiddeti artırıyor Psikolog Gizem Uyğur; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde kadına yönelik şiddet türleri, şiddetin artmasına etki eden faktörler; toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin Türkiye’deki aşamaları ve geçtiği süreçler üzerine İleri Haber‘e konuştu…

Politikacıların dile döktüğü söylemler …

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle konuştuğumuz Psikolog Gizem Uyğur; kadına yönelik şiddeti ve türlerini anlatırken; kadına yönelik şiddete dair film, reklam, dizilerde yer alan sahneleri değerlendirdi.

“Politik söylemlerin kadına yönelik şiddetin artmasında çok rolü var”

Politik söylemlerin kadına yönelik şiddetin artmasında çok fazla yerinin olduğunu ifade eden Uyğur, “Politik söylemlerin sokakta karşılığı oluyor. Örneğin bir politikacı çıkıp kadına yönelik şiddeti meşrulaştırırsa o yıllarda kadına yönelik şiddette istatistiksel bir artış gözlemleyebiliriz” dedi.

“Hiçbirimiz kurtarılmış bölge değiliz”

“Hiçbirimiz kurtarılmış bölge değiliz ama o yürüyüşü gören, o kalabalığın içinde veya dışında olan kişi; o kadınların sesinden cesaret alarak, yürüyüşten güç alarak belki de bir şiddet döngüsünü kırmış olabilir” diyen Uyğur; tüm kadınları 25 Kasım’da saat 17.00’da Taksim’de yapılacak yürüyüşe davet etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica