Genel

PYD elebaşı Salih Müslim davası tamamen kapatıldı

PYD elebaşı Salih Müslim davası tamamen kapatıldı Çekya, PYD’nin eski eş genel başkanı Salih Müslim hakkında Türkiye’nin talebiyle açılan davanın düşürülmesinin ardından, sınırdışı işlemlerine de son verdi. Bunu durum davanın sonlandığı ve Müslim’in AB sınırlarının dışına çıkabileceği anlamına geliyor. PYD elebaşı Salih Müslim davası tamamen kapatıldı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

PYD elebaşı Salih Müslim davası tamamen kapatıldı

“Dava tamamlandı ve kapandı”

PYD’nin eski eş genel başkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler Temsilcisi Salih Müslim hakkında Çekya’da açılan dava tamamen kapandı. Davanın cumartesi günü düşmesinin ardından, bugün de Çekya yetkilileri sınırdışı işlemlerine son verdi. Reuters ajansı bu kararın, davanın tamamlandığı ve kapandığı anlamına geldiğini belirtti.

“Sınırdışı süreci devam edemez”

Savcılık sözcüsü Stepanka Zenklova “Başsavcı işlemleri durdurdu çünkü Müslim Çekya sınırlarında değil ve bu nedenle sınırdışı süreci devam edemez” dedi.

“Terörist artık özgür”

Müslim’in avukatı Miroslav Krutina ise kararın, müvekkilinin artık AB sınırlarında kalması gerekmediği anlamına geldiğini belirterek “Artık özgür” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin bu ülkeler nezdindeki tutuklama talebi yanıtsız kalmıştı”

Salih Müslim 25 Şubat günü Çekya’nın başkenti Prag’da, Türkiye’nin iadesi için yaptığı başvuru üzerine gözaltına alınmıştı. 27 Şubat günü AB sınırlarında kalma ve savcılıkla işbirliği yapma şartıyla serbest bırakılmış, bu durum Ankara’nın tepkisini çekmişti. Müslim Çekya’nın ardından Almanya ve İsveç’i ziyaret ederken, Türkiye’nin bu ülkeler nezdindeki tutuklama talebi yanıtsız kalmıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica