Genel

Sadakat ve Liyakat yerini Torpile bırakınca çirkinleştiler

Sadakat ve Liyakat yerini Torpile bırakınca çirkinleştiler AKP iktidarı döneminde kamuda sıklıkla yaşanan torpil ve kadrolaşma skandallarına bir yenisi daha eklendi. Sadakat ve Liyakat yerini Torpile bırakınca çirkinleştiler detaylar haberimizde…

Sadakat ve Liyakat yerini Torpile bırakınca çirkinleştiler

AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, bir yakınının atanması konusunda AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’dan torpil istedi. Ancak faks numaralarını karıştıran Şimşek’in, torpil talebini yanlışlıkla CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e atmasıyla skandal ortaya çıktı.

“Torpili AKP Milletvekili Kahtalı’ya göndermek istedi”

Birgün’den Burak Abatay’ın haberi şöyle: AKP Darende İlçe Başkanı Şimşek, dün yapılan memuriyet sınavı için Trabzon Adliyesi İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na iletilmesi üzere Ekrem P. isimli memurun kimlik ve sınav bilgilerini AKP Milletvekili Kahtalı’ya göndermek istedi.

Yanlışlık torpil belgesini ortaya çıkardı…

Ancak CHP’li Alpay Antmen ile AKP’li Kahtalı’nın faks numaralarını karıştıran Şimşek, ‘ torpil’ belgesini yanlışlıkla Alpay Antmen’e iletti. Alpay Antmen: Yakının yoksa atama yok.

“55-60 puan alanlar torpille işe giriyor”

Skandala dair BirGün’e açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Alpay Antmen, “Sınavlarda puanı 90’ın üzerinde almasına rağmen birçok vatandaş işsiz bırakılırken 55-60 puan alanların yerleştirildiği herkesin malumu olmadı mı?” diye sordu.

“Saray’ın partisine yakın olmayan kimse kamuda iş bulamıyor”

Alpay Antmen, “Maalesef devlet, parti hatta aile devleti haline getirildi. Hepimiz biliyoruz ki Saray’a yakın olmayan, Saray’ın partisine yakın olmayan kimse kamuda iş bulamıyor, hak etmesine rağmen alınmıyor. Türkiye genelinde derece dahi yapsa bir torpili, yakını bulunmadığı için atanmıyor” dedi.

“Sadakat, liyakatin yerini aldı”

Devlette liyakatın ortadan kaybolduğunu aktaran Antmen, şu ifadeleri kullandı; “Tek adam rejimi, kurduğu kayırmacı ilişkiler yüzünden ülkenin yönetici kadrolarını liyakat ve ehliyetten uzaklaştırdı, devleti kimliksizleştirdi. Tek adam rejimi, sömürünün, hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin en temel nedeni haline geldi. Sadakat, liyakatin; partizanlık ehliyetin yerine geçti. Devlet aklı yerini, Sarayın aklına bıraktı. Bir kişinin ve zümrenin çıkarı, kamu çıkarının önüne geçti. Maalesef vatandaş da buna mahkum edildi.”

CHP, Yargı Etik Kurulu kuracak

Güvenilir bir yargı için yargı mensuplarından oluşan ‘Yargı Etik Kurulu’ oluşturacaklarını söyleyen CHP’li Vekil, “Kimse torpile ihtiyaç duymadan, kendi hakkıyla, hakkaniyetiyle kamuda çalışabilsin ve baskı görmesin diyoruz” ifadelerini kullandı.

Torpil belgesi
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica