Mecit Ünal

Saklı cennet Artvin gezimizin ardından …

Saklı cennet Artvin gezimizin ardındanArtvin’i il olarak değerlendirirken “kafkasör”e ayrı bir pasaj açacağım. Diğer yandan ise gezdiğimiz ilçelerimizi ayrı ayrı yazacağım.

Saklı cennet Artvin gezimizin ardından

Yaşadığımız il Kocaeli’nde yaşayan Artvinlilerin kurulu bulunan derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları üst kuruluşları KARBAFED henüz kurulalı bir yıl oldu. Geçen bir yıl içinde hatırı sayılır etkinliklere imza atmış.
Kocaeli gazetecileri olarak yapmış olduğumuz gezide bunlardan biriydi.

KARBAFED yönetim kurulunda basından sorumlu başkan yardımcısı Selçuk Çelebi arkadaşımızın çağrısı üzerine organizasyona eşimle birlikte dahil oldum.

Öncelikle üç gece beş gün süren gezimizin sonunda; ülkemizin “SAKLI CENNETİ” ARTVİN ilimizi ve ilçelerimizi biz gazetecilere tanıma fırsatı yaratan KARBAFED yönetim kurulu başkanı Mikail Kalyoncu‘ya; dernek başkanları Musa Özcan, Osman Özer, Ali Tokgöz‘e; KARBAFED başkan yardımcısı meslektaşımız Selçuk Çelebi‘ye; Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan‘a; İnternet Gazeteleri Derneği Başkanı Soner Kılıç‘a; Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir‘e; Artvin ili ve Yusufeli, Borçka, Ardanuç, Murgul, Kemalpaşa, Hopa, Arhavi ilçelerinin sayın belediye başkanlarına; Şavşat ilçesi Kaymakamına ve yaklaşık 3 bin kilometere bizim sağlıklı ve huzurlu olarak ulaşımımızı sağlayan Resul ve Faruk kaptanlarımıza ve gezi süresince AİLE olmayı başaran tüm basın mensubu arkadaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

Bu köşeden, yapmış olduğumuz gezinin bizde bıraktığı izler yanında, ilçelerin özellikleri ve güzelliklerinin yanında varlıklarını ve eksiklerini yazacağım. Artvin’i il olarak değerlendirirken “kafkasör”e ayrı bir pasaj açacağım. Diğer yandan ise gezdiğimiz ilçelerimizi ayrı ayrı haber olarakta yazacağım. Yazarken herhangi bir sıralamaya bağlı kalmadan yazmaya çalışacağım.

Yine, bu gezinin eklemleri olan, “gazeteciler, belediyeler, KARBAFED” kurumlarının yüklenmiş olduğu sorumlulukları ve yerine getirmeleri gerekenleri değerlendireceğim. KARBAFED’e ayrı bir sayfa açacağım. Kuruma önerilerim olacaktır. Uygulaması gereken spesifik taleplerin yerine getirilmesi sürecinde karşılıksız yardımda bulunacağımın bilinmesini isterim.

Yeşilin Maviyle, Denizin Dağ ile buluştuğu ve sert Karadeniz’in sıcak insanlarını anlatmanın onuru bir başka mutluluk kaynağım olacaktır.

Yörenin en fazla istek duyup ta eksikliğini hissettiği “turizm” alanına Kocaeli Turizm Derneğinin başarılarına değineceğim.

Yazdıklarımla KARBAFED’in mutlaka başarılı olmasına olan inancımla katkı sunmaya çalışacağım.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica