Genel

Sarı Yelekliler Macron’dan özür ve daha fazla vergi indirimi bekliyor

Sarı Yelekliler Macron’dan özür ve daha fazla vergi indirimi bekliyor Sarı Yelekliler’in her geçen gün büyüyen direnişinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un, önümüzdeki hafta özür dileyip daha fazla vergi indirimi uygulayacağını duyuracağı belirtildi. Sarı Yelekliler Macron’dan özür ve daha fazla vergi indirimi bekliyor detaylar haberimizde…

Sarı Yelekliler Macron’dan özür ve daha fazla vergi indirimi bekliyor

Fransa‘da petrol fiyatlarına getirilen ek vergilerin ardından protestolara başlayan Sarı Yelekliler’in protestolarıyla köşeye sıkışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un, önümüzdeki hafta özür dileyip daha fazla vergi indirimi uygulayacağını duyuracağı belirtildi.

Fransa Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un gelecek hafta çok önemli bir açıklama yapacağını duyurdu. Hürriyet‘in haberine göre, Macron’un söz konusu açıklamayı televizyondan yapması bekleniyor.

Açıklama gelecek hafta başında…

Benjamin Griveaux, LCI kanalına birtakım açıklamalarda bulundu. Griveaux, Macron’un yapmayı planladığı açıklamanın tam tarihi ve içeriğiyle ilgili kesin bilgi vermekten kaçındı. Yine de açıklamanın gelecek haftanın başında yapılacağı tahmin ediliyor.

Bin 220 kişi gözaltına alındı…

Sarı Yelekliler’in ülke çapına yayılan gösterileri üzerine Paris yönetimi akaryakıt, gaz ve elektrik zamlarını askıya almıştı. Ancak protestocular dün yeniden sokaklara çıktı ve başta başkent Paris olmak üzere birçok kentte şiddetli çatışmalar yaşandı. Fransız İçişleri Bakanlığı, cumartesi günü gerçekleşen gösterilerde bin 220 eylemcinin gözaltına alındığını belirtiyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica