Siyaset

Seçim sandığı bir devletin namusudur

Seçim sandığı bir devletin namusudur Seçim güvenliği tartışmaları hakkında açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sandıklara elini uzatan farelerin vallahi, billahi elini kırarım. Çünkü seçim sandığı bir devletin namusudur” diye konuştu. Akşener, Çanakkale Savaşı’yla ilgili hutbede Atatürk’e yer verilmemesine de tepki gösterdi. Seçim sandığı bir devletin namusudur detaylar haberimizde…

Seçim sandığı bir devletin namusudur

“Sandıklara elini uzatan farelerin vallahi, billahi elini kırarım”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da katıldığı etkinlikte seçim güvenliği tartışmaları hakkında konuştu. Akşener, “Sandıklara elini uzatan farelerin vallahi, billahi elini kırarım. Çünkü seçim sandığı bir devletin namusudur. Oraya el uzatanın gereğinin yapılması farzdır, vaciptir” dedi.

“Anlat Hemşehrim, Dertleşelim”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin düzenlediği “Anlat Hemşehrim, Dertleşelim” kampanyası, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde partililer ve seçmenlerle bir araya geldi.

“Anketler İYİ Partiyi düşük gösteriyor”

Etkinlikte konuşan Akşener, dinleyenler arasındaki bir kişinin “Anket sonuçlarında İYİ Parti’nin oyları düşük gösteriliyor” şeklindeki sözleri üzerine, şunları söyledi:

“Açıkla bakalım o çekmecende sakladığın anketler neyi gösteriyor”

“Çekmecedeki araştırma sonuçlarını açıkla kardeşim. Daha seçimlere iki yıla yakın bir süre varken ‘acil acil’, ‘koşa koşa’, bir ‘ittifak’ kurma yoluna seni iten korkuyu açıkla kardeşim. İstiklal Marşı ‘Korkma’ diye başlıyor. Oradan ilham alarak ‘Korkma kardeşim’. Açıkla bakalım o çekmecende sakladığın anketler neyi gösteriyor. İYİ Parti’yi hangi sonuç, senin partini hangi sonuçlar bekliyor.”

Konuşmanın ardından hep birlikte İstiklal Marşını okudular

Meral Akşener, konuşmasının ardından etkinliğe katılanlarla sohbet etti. Katılımcılardan gelen yoğun talep üzerine Akşener, herkesi İstiklal Marşı okumaya davet etti.

“İstiklal Marşı’nın herhangi bir noktasına bugün bir yiğidin çıkıp elini sürmesi mümkün olamaz”

Ardından tekrar konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Marşı’nın bestesiyle ilgili sözlerini eleştirdi. Akşener, “İstiklal Marşı’nın herhangi bir noktasına bugün bir yiğidin çıkıp elini sürmesi mümkün olamaz. Buna ne biz izin veririz ne siz izin verirsiniz. Ama burada tartıştırıp acaba neyi örttüğünü göreceksiniz. Neyi örtüyorlar biliyorsunuz. Şekeri örtüyorlar, Nisan ayında yeniden mahkeme huzuruna çıkacak olan şu meşhur Rıza Bey kardeşinin durumunu örtmeye çalışıyor. Afrin’de meydana gelen o bazı hadiseleri örtmeye çalışıyor” dedi.

“Çatlasan da patlasan da Atatürk demektir”

Bugün, Cuma namazında okunan hutbe üzerine telefonlar aldığını belirten Akşener, “Tek bir camide, 18 Mart için Çanakkale Savaşı anlatılırken rahmetli Atatürk’ün, Gazi Paşa’nın isminin hiçbir şekilde geçmediğini anlattılar. Hutbeler Türkiye genelinde bir merkezden, Diyanet’ten gelir. Anlaşılıyor ki bütün camilerde aynı şey olmuş. ‘Fesli’den tarih öğrenirsen, diziden tarih öğrenirsen… Çanakkale Savaşı demek Atatürk demektir. Çatlasan da patlasan da Atatürk demektir” diye konuştu.

“Kendini Atatürk’ten üstün görüyor”

“İddia ediyorum ecdadın her birinden gıcık oluyor” diyen Meral Akşener, “Kendini Atatürk’ten üstün görüyor, Abdülhamid Han’dan üstün görüyor, Fatih Sultan Mehmet Han’dan üstün görüyor. Türkiye’yi evi, kendisini de bizim ‘babamız’ olarak görüyor. Çok vahim bir iş bu. Biz evlatlarıyız, canı istediğine tokat atıyor canı istediğine para ödüyor. Bu patolojik bir problemdir” ifadelerini kullandı.

“Seçim sandığı bir devletin namusudur”

Seçim güvenliğiyle ilgili de açıklamalar da bulunan Akşener, “Eğer İYİ partililer o sandığın başında durduğu takdirde ki duracaklar, o sandıklarda herhangi bir alengirli iş yapılmayacak, yaptırmayacağız. Onlar görevini yaptıktan sonra o sandıklara elini uzatan farelerin vallahi, billahi elini kırarım. Çünkü seçim sandığı bir devletin namusudur. Oraya el uzatanın gereğinin yapılması farzdır, vaciptir” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica