Mecit Ünal

Serdar Kaman Kocaeli’de siyasi bir aktördür

Serdar Kaman Kocaeli’de siyasi bir aktördür. O gücü alaşağı etmek ancak çok güçlü organizasyonlarla sağlanabilirdi. Öylesine güçlü organizasyonlar kurulamayınca devasa gücü yenebilmek başka bahara kaldı. yorum/haber

Serdar Kaman Kocaeli’de siyasi bir aktördür

Bir yerel seçim daha geride kaldı.

Yerel seçim sürecini doğru yöneten ve enaz hata yapan muhalefet adaylarından kazanan da oldu.

Millet ittifakı Kocaeli’nin beyni olan İzmit’te süreci doğru yöneterek kazanmayı bildi. Diğer ilçelerde yürütülen süreç yönetimlerinin doğru yönetildiğine inanmıyorum. İşte bu süreci doğru yönetemeyen dağınık bir Millet İttifakı çalışmalarına şahitlik ettik.

Süreç yönetimleri seçimlerde çok önemlidir.

Millet İttifakı sürece örgütlenemedi… Maalesef…

Belki şöyle bir soru sorabilirsiniz!.. Cumhur İttifakı doğru bir süreç yönetti mi? Elbette hayır…
Kocaeli özelinde baktığımızda ortada bir Cumhur İttifakının olmadığını çok net söyleyebiliriz. Sadece Ak Parti vardı ve o da kendi yöntemiyle süreç yönetti.

Neyse oraya fazla takılmak yersiz olur…

Millet İttifakının ana gövdesi partinin (CHP) tecrübeleri ve organizasyon yetenekleri süreç içinde her nedense sahalara yansıtılamadı. En tepe organizasyonun beyni olan SKM bütünsellik içinde oluşturulmadı. Bu ise seçim sürecinin en büyük handikabıydı. Durum böyle olunca bütünsel organizasyona hakim olunamadığı da görülmüş oldu. İlçe adayları da süreç yönetiminde, ilçe yönetimleri, kadın kolları ve gençlik kollarının yürüttükleri parçalı ve dağınık çalışmalarla enerjilerini doğru hedefe toplayamadılar. Enerjinin boşa harcanması böyle bir şeydir işte!..

Millet İttifakının Büyükşehir adayı Dr. Serdar Kaman’dı…

Serdar Kaman Millet İttifakını temsil etmede başarılı bir sonuç elde etmiştir. Millet İttifakının paydaşları olan partilerin oylarını konsolide edebilmiştir. 360 bin oy kazanmaya yetmemekle birlikte küçümsenecek bir rakam da değildir.

Kaman’ın mücadele verdiği sahada rakiplerinin sayısı çok fazlaydı. O fazlalık içinde gereksiz adayların aldıkları oylardan ziyade güçbirliğinin sinerjisi göz ardı edilmiş oldu. Bu sinerji maalesef yaratılamadı.

Serdar Kaman, sahada mücadelesini verirken en güçlü rakibinin gücünü kimse inkar edemez. O güç öylesine devasa bir güç ki, yazılı ve görsel medyanın neredeyse tamamının yanında sınırsız bir para gücü!.. O gücü alaşağı etmek ancak çok güçlü organizasyonlarla sağlanabilirdi. Öylesine güçlü organizasyonlar kurulamayınca devasa gücü yenebilmek başka bahara kaldı.

Kocaeli siyasal alanı, tüm bu olumsuzluklar içinde verdiği mücadelenin karşılığını almayı başaran bir Serdar Kaman’ı kazandı. Serdar Kaman artık bu günden itibaren Kocaeli siyasetinde siyasi bir aktördür. Önemli olan kazanılan bu pozisyonu sürdürmek ve kalıcılaştırmaktır.

Serdar Kaman bugünden itibaren birlikte yol yürüyeceği yol arkadaşlarını özenle seçerek bir döneme adım atmalıdır.

Tek merkezden yönetilen organizasyonların başarısının önünü kesmek sadece içten kurulan kumpaslarla sağlanabilir. İşte en çok dikkat edilmesi gereken ve malzemesi insan olan alan burasıdır. Bu alanın doğru ve özenle örgütlenmesi ise başarının yarısıdır. Gerisi ise bütünsel çalışma enerjisini doğru hedefe odaklamaktır. Atılacak doğru adımlar ve örgütlenmenin temeli Serdar Kaman’ın geleceğini örecektir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica