Genel

Tarihi Yörük Türkmen Toyu Kocaeli Gebze Sığırlık Merası’nda yapıldı

Tarihi Yörük Türkmen Toyu Kocaeli Gebze Sığırlık Merası’nda yapıldı Gebze Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Kocaeli Gebze Sığırlık Merası Tarih Yörük Obası Kaybolan Değerimiz Yörük Toyu” programı, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. detaylar haberimizde…

Tarihi Yörük Türkmen Toyu Kocaeli Gebze Sığırlık Merası’nda yapıldı

Devlet protokolü programda yerini aldı

Gebze Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa; Valimiz Hüseyin Aksoy’un yanı sıra; Mülkiye Başmüfettişi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Türkiye Yörük Federasyonu Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Oğuz Türk Konfederasyonu Başkanı Mehmet Özer, Gebze Yörük ve Türk Derneği Başkanı Cemil Karateke ve çok sayıda davetli katıldı.

Önde gelen Yörüklere kuşak ve kılıç takdimi yapıldı…

Oğuz Türk Konfederasyonu Başkanı Mehmet Özer’in açılış konuşmalarının ardından önde gelen Yörüklere kuşak ve kılıç takdimi gerçekleştirildi.

“Muğla, Mersin, Samsun gibi illerimizde Yörüklerimizi yakından tanıma onuruna sahip oldum”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Mülkiye Başmüfettişi Sayın Ercan Topaca’nın konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmasında; “Bu organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Türkmen Yörük geleneğini bugüne kadar taşıyan bu değerli halkımızı sahiplenmek hepimizin görev ve sorumluluğudur. Daha önce görev yaptığımız Muğla, Mersin, Samsun gibi illerimizde Yörüklerimizi yakından tanıma onuruna sahip oldum.

“İnsanlarımız sürekli ikamet edebilecekleri mekanlara kavuşmalıdır”

Kocaeli’deki Yörüklerimizle geçtiğimiz Ramazan ayında iftarda bir araya gelme fırsatı bulmuştum. Burada göçebe olan Yörüklerimizin yerleşik hayata geçmesiyle ilgili Sayın Ercan Topaca Valimizin döneminde başlatılan çalışmada çok önemli mesafe alındı. Temennimiz bu çalışmanın neticelenmesi ve insanlarımızın sürekli ikamet edebilecekleri mekanlara kavuşmalarıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri programa katılanlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica