Doğa Tarım

Temel çözüm projeleri için Kılıçdaroğlu’dan randevu talebi

Temel çözüm projeleri için Kılıçdaroğlu’dan randevu talebiOdabaş; “Terör, Sanayi kuruluşlarına veya Devlet yatırımlarına yaptığı saldırıyı milyonlarca insana yapamayacağı için kendiliğinden bitmek zorunda kalacaktır” dedi. detaylar haberimizde…

Temel çözüm projeleri için Kılıçdaroğlu’dan randevu talebi

Kocaeli’de kurulu bulunan Marsiad’ın genel başkanı Bahri Odabaş, yıllardır hayata geçirmeye çalıştığı ve bir türlü devlet yetkililerinden randevu alamayınca, üretim projelerini sunmak için CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan randevu talebinde bulundu.

Bahri Odabaş, çözüm odaklı üretim projelerini anlatabilmek için cumhurbaşkanı ve tarım bakanlığından defalarca randevu talep etmişti. Odabaş’ın randevu talepleri muhataplardan bugüne kadar hiçbir karşılık bulmadı.

Üretim projelerini hayata geçirmekte ısrarlı olan Odabaş, Kılıçdaroğlu’dan randevu talep ederken, projelerinin de özetini gönderdi.

İşte Odabaş‘ın randevu talebinin dayanağı olan projeler:

Türkiye’de terörü, işsizliği, ekonomik ve sosyal problemleri çözecek projelerimiz.

1- Organik, doğal tarım ve hayvancılık geri dönüşümlü entegre üretim:

Dünya kaynaklarının büyük bölümünü sağlık harcamaları oluşturmaktadır. Bunun nedeni ise sağlıksız beslenmedir. Çaresi; sağlıklı doğal ürünlerin yetiştirilerek önce kendi insanlarımızın sonra dünya insanlarının yararlanmasını sağlamaktır. Türkiye; özellikle Güneydoğu, toprağı, suyu, iklimi ve insan gücü ile bu üretime uygundur.

Teröre bulaşan veya destek vermek zorunda bırakılan Güneydoğu insanımız Organik ürün üretiminden elde ettiği kazanç ve meşguliyet nedeni ile terörle bağlarını koparacağı için Terör, Sanayi kuruluşlarına veya Devlet yatırımlarına yaptığı saldırıyı milyonlarca insana yapamayacağı için kendiliğinden bitmek zorunda kalacaktır.

Hedefimiz:

Bir bölgede açık ve kapalı(sera) alanlarda organik ve doğal ürünler yetiştireceğiz. Aynı alanda, hayvan besi çiftlikleri ve mantar yetiştirme çiftlikleri, Biyogaz ve Solucan Üniteleri olacak. Bitkisel ve hayvansal atıkları bir araya toplayıp gazlarından elektrik ve ısı elde edeceğiz veya Traktör ve Tarım aletleri için yakıt olarak kullanacağız,( Bu kaynak Ülkemizde büyük bir petrol ürünleri ve Elektrik tasarrufu tasarrufunu sağlayarak tarım ürünleri üretimindeki giderleri minumuma indirecektir) Kalan atıklardan 2 tür doğal mantar yetiştireceğiz, kalan atıklardan solucan yetiştirerek tavuk ve balık yemi ve toprağı işlemede kullanacağız, solucanın sindirim organından çıkan atıklar organik gübreye dönüşeceği için tekrar organik bitkilerin yetişmesinde kullanılarak geri dönüşüm sağlanmış olacaktır.

Köylerde bu projeler uygulanmaya başlayınca Kentlerde elde edilen kazancın birkaç katı köylerde elde edilmeye başlandığını görenler Mega Kentlerden eski köylerine göç ederek Mega Kentlerin rahatlaması nedeni ile örneğin İstanbulda artan Nüfus nedeni ile yerin altına ve üstüne, Denizin altına ve üstüne yapılan ve yapılacak olan Köprü, Metro, Tünel vs. harcanan paralar insanların daha mutlu yaşamları için harcanacaktır.

Köylerde üretilen Doğal ve organik ürünler, üretim maliyetlerinin minumuma inmesi nedeni ile örneğin Etin kilosu 10 TL’yi geçmeyecek, Doğal ve organik ürünler çok ucuza temin edilerek hastalıklar azalacağı için sağlığa harcanan paralar insanların daha mutlu yaşamları için harcanacak, ve sağlıklı insanlar daha fazla üretim yaparak mutlu bir hayat standardına kavuşacaktır. Ayrıca Üretilen Doğal ve Organik ürünlerin ihracatından 100 Milyar dolar ihracat elde edilerek ihracatımız ve Milli gelirimiz iki katına çıkacağı gibi Dünya insanlarına yaptığımız hizmet de takdire şayan olacaktır.

2- KOBİ organize sanayi bölgeleri:

İstihdam ve vergi yükünün çok büyük bölümünü üstlenen KOBİ’lerimiz, maalesef sahipsiz kalmış, kent içi ve yerleşim yerlerinde ve Tarım alanlarında dar ve sağlıksız alanlarda ,Sanayi sitelerinde, Oto tamircileri, kaporta ve boyacıların içinde Kooperatif mantığı içinde üretim yaparak Belediyelerin tasallutunda çalışmakta, Tarım alanları yok edilirken kent ve yerleşim bölgelerini de sıkıştırarak halkla karşı karşıya gelmekte, çevreye zarar vererek çarpık sanayi görüntüsü vermektedir.

Kentin dışında, Tarım ve yerleşime uygun olmayan Kıraç ve Atıl alanlarda, ödeyeceği yer bedelinin en az 500 katını şimdiki yerlere ödeyerek üretim ve istihdamın 1/50 ile yetinilmektedir! Bu durumda hem sanayicilerimiz, hem Milletimiz ve hem de Devletimiz zarar etmektedir.

Hedefimiz:

Kentin ve yerleşim bölgelerinin dışında, tarım ve yerleşime uygun olmayan, kıraç bir alanda 3000 dönümlük bir alanda KOBİ’lere ait modern alt ve üst yapıya sahip, ucuz (metrekaresi 10 TL. civarı) bir bölge oluşturarak, KOBİ’lerimizin modern ve sağlıklı yerlerde üretim yapmalarını sağlayarak kent ve yerleşim bölgelerini rahatlatarak, bir kuruş yatırım yapmadan trafikte %20 civarında rahatlatma sağlayıp, Tarım alanlarının da yok olmasını önleyerek tüm Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz.
Sanayi Kenti Kocaelide uygulayacağımız Bu projemiz, Türkiye geneline yayıldığında Mega Kentlerimiz rahatlayacağı gibi, Yurt dışına çıkarılan üretimler yurt içine dönerek Üretimin artması ile işsizlik minumum seviyeye ineceği gibi ihracatımız ve Milli gelirimiz en az iki katına çıkacaktır.
Bu Projeden ilave ihracat beklentimiz 50 Milyar dolardır.

3- Marsiad fındık dünyasi:

Yıllarca değerlendirilemediği için TÜRKİYE için külfete dönüştürülen, Bir bölümü Depolarda bekletilip çürütülen veya zararına yağ yapılan, bir bölümü, maliyetinin altında AVRUPA’ya satılıp zararları 80 Milyona ödetilen, Türkiye’nin bereketli fındığını çeşitli ürünlere dönüştürmek için ARGE’si 5 yıl süren bir çalışma sonucu FINDIKTAN 41 ÇEŞİT ÜRÜN geliştirerek Kocaeli’de tanıtımına başladık.
Fındık görünümündeki MOB da 1 yıl kadar tanıtım ve satışını yaptık ancak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat DOĞAN’ın MOB’u kaldırması ile projede değişiklik yaparak küçük standlarda büyük Market ve Akaryakıt istasyonlarında şimdilik 100 noktada Kocaeli ve İstanbul’da satışlarımız devam etmektedir. (Halkımızın yoğun talebi ile karşılaşıyoruz…)

Hedefimiz:

Önce Türkiye genelinde, hemen akabinde tüm dünya ülkelerine satış noktalarımızı yayarak sağlıklı fındık ürünlerinden, önce Türkiye halkı, sonra dünya insanlarının yararlanmalarını sağlayarak fındığı, dünya markası yapmak istiyoruz.

Talebi karşılamak için fındık bölgelerinde entegre üretim fabrikalarını yaygınlaştırarak fındık bölgelerinin istihdamını kendi yörelerinde sağlamak istiyoruz.

Fındığın gerçek değerine kavuşması…

Bu proje, binlerce girişimcimizin ufkunu açacağı için (şimdilik tek güçlü alıcısının Avrupalı güçlü sanayiciler olması hasebi ile; fındıkla istediği oyunu oynayarak sunni olarak fındık fiyatlarını en alt dibe çekerek geçen sene 18 TL olan fındık bu günlerde 7.50 TL ye düşürülerek; Milyonlarca fındık üreticisinin sırtından Avrupalılar çok büyük haksız kazanç ve rant elde etmektedir.) Fındıkta rekabet oluşacağından Fındığın gerçek değerine kavuşması nedeni ile Yüzbinlerce Aile Kentlerde kazandığı paranın çok daha fazlasını kendi köyünde; ve kendi işinde kazanma imkanı bulunca Mega Kentlerden Köylere tersine göç oluşacağından Kentler rahatlayacak. Orada çalışanlar daha kolay ve daha dolgun ücretle çalışma imkanı bulacakları gibi Trafik yoğunluğunu karşılamak için Yer altına ve üstüne; Deniz altına ve üstüne yapılan Köprü, Metro, Tünel gibi harcamalar da duracak ve oraya harcanan paralar insanların daha mutlu yaşamları için kullanılacaktır.

Fındıkla geçimini sağlayanlar sadece Fındık üretimi ile yetinmeyip; Tarımsal ve Hayvansal üretime geçip (Çünkü Fındık Bahçelerinde biten otların bertaraf edilmesi için şimdilik ilaç kullanılırken; ve toprağa zarar verilirken eskiden olduğu gibi Fındık bahçelerinde biten otlarla Hayvanlar beslenerek sıfır maliyetli bir Hayvancılık geliştirilerek) Avrupa’da olduğu gibi insanlarımız 10 TL yi geçmeyecek fiyattan et alabilecekler. Diğer Doğal Tarım ürünlerini, sebze ve meyveleri daha kaliteli, doğal ve ucuza tüketebilecekler. Fındık üreticileri de sadece Fındıktan değil Tarım ve Hayvancılıktan da ek gelirler elde edebileceklerdir.

Dünya Fındığının %75 ini üreten Ülke olarak Fındığımızı Dünya Markası yaparak; Avrupalı bir firmanın bizim fındığımızdan ürettiği bir kalem ürünle yılda 10 Milyar dolar ihracat yaparken; biz toplam 3 Milyar dolar ihracatı geçemiyoruz. Bu sefer Fındıktan geliştirdiğimiz yüzlerce ürünün ihracatından en az 40 Milyar dolar ihracat yaparken; bu ürünleri üretmek için Fındık bölgelerinde kurulacak Entegre üretim tesislerinde On binlerce gencimiz devamlı iş sahibi olacaktır.

Bu Projeleri hayata geçirebilmek için kimseden bir kuruş maddi destek beklemiyoruz; sadece Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın bizi 10 dakika dinleyerek ilgililere ilgili talimatı vermelerini bekliyoruz.

Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerimiz, bu projelerin teminatıdır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica