Genel

TKP üyesi öğrenciler telefonla aranarak emniyete davet ediliyor

TKP üyesi öğrenciler telefonla aranarak emniyete davet ediliyor Sakarya’da TKP’li öğrenciler telefonla aranarak emniyete davet ediliyor, gidildiğinde de ‘İslamiyet ve Osmanlı dönemi’ anlatılıyor! TKP üyesi Şahin Kışlakçı uygulamaya karşı çıkarak emniyetin buna son vermesi gerektiğini belirtti. TKP üyesi öğrenciler telefonla aranarak emniyete davet ediliyor detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

TKP üyesi öğrenciler telefonla aranarak emniyete davet ediliyor

“Hayatına bak, fişlenme”

Sakarya’da Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) çalışmalarına katılan öğrenciler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından aranarak emniyete davet ediliyor. Burada da kendileriyle ‘İslamiyet ve Osmanlı’ hakkında ‘sohbet’ler yapılıyor. Son olarak lise öğrencisi F.I. ve üniversite öğrencisi C.K.’ye emniyetten gelen telefonlarda, “Gelin sohbet edelim” denildi. Telefonlar üzerine emniyete gittiklerinde F.I. ile dini içerikli bir görüşme yapan polisin, “Hayatına bak, fişlenme” dediği de öğrenildi.

“…bizim çalışmalarımız sizinle ilgili değil”

Söz konusu uygulama üzerine emniyete giderek bir görüşme yapan TKP üyesi Şahin Kışlakçı, durumun kabul edilemez olduğunu belirterek; “Vatandaşların siyaset yapabilme, düşünebilme ve düşüncesini açıklayabilme özgürlüğünü savunuyoruz” dedi. Üyelerinin neden bu şekilde davet edildiklerini öğrenmek için emniyete gittiğini söyleyen Kışlakçı, “Emniyetteki memur bana ‘bizim çalışmalarımız sizinle ilgili değil” dedi.

“Osmanlı ve ilk peygamberler dönemleri övülüyor”

“Ben de davet edilenlerin üyelerimiz olduğunu belirterek neden böyle bir uygulama yapıldığını sordum ancak mantıklı bir cevap alamadım. Avukatımız emniyete gittiği zaman da kendisine, ‘Herhangi bir gözaltı yok sadece sohbet etmek için çağırıyoruz’ deniliyor. Emniyete giden arkadaşlarımıza çeşitli alıntılar yapılarak Osmanlı ve ilk peygamberler dönemleri övülüyor” dedi.

“Avukatla gelmene gerek yok. Sadece sohbet edeceğiz”

Kışlakçı, ayrıca iki üniversiteli üyelerinin daha telefonla arandığını söyleyerek şöyle devam etti, “Emniyete davet edilen bir arkadaşımız avukatıyla geleceğini söyleyince kendisine, ‘Avukatla gelmene gerek yok. Sadece sohbet edeceğiz’ denildi.

“Korku toplumu yaratıldığını görüyoruz”

Ayrıca arkadaşlarımıza şu an sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklu bulanan TKP il sorumlumuz Eray Diriarın ve benim hakkımda, ‘onlar terörist onlarla görüşmeyin’ deniliyor. Biz, vatandaşların siyaset yapabilme, düşünebilme ve düşüncesini açıklayabilme özgürlüğünü savunuyoruz. İnsanların siyaset yapma hakkı vardır, bunun bir şekilde emniyet tarafından engellendiğini, korku toplumu yaratıldığını görüyoruz. Buna karşı duruyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica