Genel

Türkiye Gönül Elçileri Derneğinden ‘ortak akıl’ organizasyonu

Türkiye Gönül Elçileri Derneğinden ‘ortak akıl’ organizasyonuOti; “Siyasi ve Fikri akımlardan uzak, tamamen kentlimizin insanımızın sorunlarına eğilmek, bir arada olmak, tanışmak ve bu güzel birlikteliği büyüterek devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Türkiye Gönül Elçileri Derneğinden ‘ortak akıl’ organizasyonu

TÜRGED (Türkiye Gönül Elçileri Derneği)’nin organizasyonunda, Kocaeli Kent Konseyi toplantı salonunda 20 ye yakın STK’nın başkanı bir araya geldi. Tanışma amaçlı düzenlenen toplantıda bundan sonraki süreç ele alınarak, kent sorunları için ortak projelerle, kurumsal olarak siyasi ve fikri akımlardan uzak, tam bağımsız bir birliktelik ile devam etme kararı alındı.

“Projelerin belediye meclislerinde gündeme getirilecek”

Programda TÜRGED, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri, İzmit Kent Konseyi önceki Genel Sekreteri, İzmit Gençlik Meclisi, İZKANDER, İDEBİR, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Kocaeli Şubesi; Akmeşe Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kızılelma Ocakları Kocaeli Şubesi, Kızılelma Ocakları Gölcük Şubesi, Lotus Derneği, HAYÖD, KARPAT; Yıldız Beslenme Kulübü, Türkiye Gençlik ve Spor Teşkilatı Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesinden Doç. Dr. Nihal Taşoğlu ve İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri bir araya geldi. Tüm Dernek Başkanları söz alarak kendi faaliyet alanını tanıttı. Bundan sonraki süreçte birlikte neler yapılabileceğinin de konuşulduğu toplantıda, aynı fikre sahip olan diğer derneklerle de bir araya gelinerek rutin toplantılar yapılması kararı alındı. Ayrıca kentliye ve kente yararlı organizasyonlarda birlikte proje yapma kararı alındı. Projelerin belediye meclislerinde meclis üyeleri vasıtası ile gündeme getirilmesi de konuşuldu.

“TÜRGED Başkanı Veysel Oti kardeşime teşekkür ediyorum”

Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm; “STK’ların birlikteliğini önemsiyorum. Büyüyerek devam edeceğine inandığım bu sivil organizasyonda bizleri bir araya getiren TÜRGED Başkanı Veysel Oti kardeşime teşekkür ediyorum. STK’lar olarak sizlerin organizasyonlarını destekleyici olacağız. Kent Konseyleri ve STK’lar bir arada daha büyük organizasyonlara ve projelere imza atacaktır” dedi.

“Birlikte projeler, ortak akıl, ortak başarı”

Programda konuşan TÜRGED Başkanı Veysel Oti; “Öncelikle sivil adımlar için yaptığımız davete bizleri kırmayıp geldiğiniz için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Siyasi ve fikri akımlardan uzak, tamamen kentlimizin insanımızın sorunlarına eğilmek, bir arada olmak, tanışmak ve bu güzel birlikteliği büyüterek devam ettirmeyi hedefliyoruz. Her birimizin çalışma alanları ayrı olsa da eğitim, dezavantajlı kesim, öğrenci, sanat, kültür, sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanlarında kesişiyoruz. Birlikte projeler üreterek, programlar yaparak ortak başarıya ulaşacağımıza inancım tam. Aramızda yıl olarak deneyimli STK’larımız var, onların deneyimleri ve tecrübelerini ortak aksiyonda birleştirerek yol alacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica