Genel

Yükümlü kadınlar ‘Kadın Sığınağı’ oyununu oynadı

Yükümlü kadınlar ‘Kadın Sığınağı’ oyununu oynadıKorkmaz; “Oynayacak oyuncularımız da şiddete maruz kalmış ve hükümlü kardeşlerimizdir. Aynı zamanda aşçı yardımcılığı konusunda da istihdam amaçlı kurslarımız var” dedi. detaylar haberimizde…

Yükümlü kadınlar ‘Kadın Sığınağı’ oyununu oynadı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu tarafından yürütülen ‘Şiddetle Yok Etme, Sevgiyle Var Et’ projesi kapsamında ‘Kadın Sığınağı’ adlı tiyatro oyunu izleyiciler tarafından oldukça beğenildi. Kadına şiddetin anlatıldığı oyunda denetimli serbestlik yükümlüsü kadınlar rol aldı.

Sinevizyon gösterisi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu tarafından yürütülen ‘Şiddetle Yok Etme, Sevgiyle Var Et’ projesi kapsamında ‘Kadın Sığınağı’ adlı tiyatro oyunu Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tiyatro oyununa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Yaşar Çakmak, İl Emniyet Müdürü Vekili Kaan Yıkılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tiyatro oyununun öncesinde Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kadına yönelik şiddet anlatıldı…

Kadına yönelik şiddeti konu alan Kadın Sığınağı isimli tiyatro gösterisinde denetimli serbestlik yükümlüsü kadınlar rol aldı. Kadın Sığına adlı tiyatro oyununu canlandıran oyuncuların en dikkat çeken özelliği ise kendi hayatlarında da şiddete maruz kalmış olmaları. Şiddet yüzünden özellikle manevi olarak yaralanmış oyuncular, hem bu kötü deneyimin bıraktığı izi hafifletebilmek, hem de şiddet esnasında ve sonrasında yaşadıklarını sahnede gösterebilmek amacıyla tiyatro oyununda gönüllü olarak yer aldı.

“Cezanın yanında eğitim de önemli”

Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, “Cezanın yanında mutlaka eğitim programları da çok önemli. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü bu konuda yüzlerce projeye imza attılar. Kamuya yararlı ve milletimizin az da olsa derdine derman olmak istedik. Ailemizde meydana gelen çatışmalar, huzursuzluklar hepimizin malumudur. Bunu devlet olarak ne kadar aza indirirsek o kadar başarılı oluruz” diye konuştu.

“Aşçılık kurslarımız da sona erdi”

Konuşmasına devam eden Başsavcı Korkmaz, “Tiyatromuz da bu konuda farkındalık oluşturmak adına yapıldı. Oynayacak oyuncularımız da şiddete maruz kalmış ve hükümlü kardeşlerimizdir. Aynı zamanda aşçı yardımcılığı konusunda da istihdam amaçlı kurslarımız var. Kadın hükümlülerimiz için kurs açmıştık ve kursumuz da bitti. Diğer kamu kurumlarından bu konuda iş anlamında da destek istiyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica