Genel

1 Mart 1958 Üsküdar Vapuru şehitlerini unutmadık

1 Mart 1958 Üsküdar Vapuru şehitlerini unutmadık … Cumhuriyet tarihinin en büyük sivil deniz kazalarından biri olan ve 272 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mart 1958’deki Üsküdar Vapuru faciasında yaşamını yitiren öğrenciler bir kez daha anıldı. detaylar haberimizde…

1 Mart 1958 Üsküdar Vapuru şehitlerini unutmadık

İzmit Körfezi’nde 1 Mart 1958’de meydana gelen ve 272 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapuru faciasında, şehitler bir kez daha anıldı.

Duyarlı katılım…

Cumhuriyet tarihinin en büyük sivil deniz kazalarından biri olan ve 272 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mart 1958’deki Üsküdar Vapuru faciasında yaşamını yitiren öğrenciler bir kez daha anıldı. Vapur faciasının 62. yılı dolayısıyla İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile eski İzmit Lisesi’nde gerçekleşen anma törenlerine; İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu; DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Elgin, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar; İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, İzmit ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Aktaş; İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği Başkanı Halil Atay, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Batı Trakya Türkleri Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, mezunlar ve öğrenciler katıldı.

“Tarihten ders çıkarmak görevimiz”

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen program sonrası İzmit Lisesi’nin eski binasında da bir program yapıldı. İzmit Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cem Gökmen, İzmit Lisesi’nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Faciada hayatını kaybedenlerin anılarını yaşatmak, tarihten dersler çıkarmak bizim görevimiz. Öğrencilerimiz bu anma programlarıyla tarihlerini öğrenecek ve ufukları açılacak” dedi.

Denize çelenkler bırakıldı

Etkinliklerin son bölümümde 1 Mart Vapur İskelesi önüne gelindi. İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İZLİDER Başkanı Cem Gökmen, İnternet Gazeteleri Derneği Başkanı Soner Kılıç ve Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti 2. Başkanı Ufuk Bağan’ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, 1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası anısına denize çelenk bıraktı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica