Genel

10 Kasım Anma gününde Atamız çocuklarını bekliyor

10 Kasım Anma gününde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında; (Cumhuriyet Halk Partisi) CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir anma mesajı yayınladı. 10 Kasım Anma gününde detaylar haberimizde…

10 Kasım Anma gününde …

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“10 Kasım 1938 yılından bu yana yüreklerimizdeki ateş hiç sönmedi”

“Bir ulusun 80 yıldır bitmeyen mateminin başlangıcıdır 10 Kasım. Tüm dünyada son yüz yılının en büyük lideri olarak kabul edilen Cumhuriyetimizin kurucusu; Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız 10 Kasım 1938 yılından bu yana yüreklerimizdeki ateş hiç sönmedi.

“Yaktığı bağımsızlık meşalesini…”

O’na duyduğumuz özlem Cumhuriyete ve ilkelerine her zaman sahip çıkacağımıza dair ettiğimiz yemini daha çok besledi. Yaktığı bağımsızlık meşalesini Türk İstiklalini; Ve Türk Cumhuriyetini korumaya ant içmiş milyonlarca kişi içinde bulunduğu vaziyetin imkan; Ve şeraitini düşünmeden korkusuzca taşıyarak günümüze kadar getirdi.

“Atatürk’ü anlamak ve sevmek…”

Mustafa Kemal’in Askerleri günümüzde hala O’nu ve fikirlerini kötülemeye çalışarak topraklarımızda menfaat planları yapanlarla mücadele etmektedir. Atatürk’ü anlamak ve sevmek, O’nun fikirlerini, hayatını ezberlemek değildir, körü körüne biat etmek asla değildir. Atatürk’ü anlamak, bir ulusun bağımsızlık mücadelesinde yaşadığı acıları anlamak ve tarihten ders çıkartarak kazanılmış ulus egemenliğini düşmana bir daha teslim etme gafletine düşmemek demektir.

“saat 9’u 5 geçe İzmit Kültür Tepesi Atatürk Heykeli önünde…”

10 Kasım Cumartesi günü saat 9’u 5 geçe İzmit Kültür Tepesi Atatürk Heykeli önünde valiliğin düzenleyeceği resmi töreninin hemen ardından Atamızın huzuruna çıkacağız. Parti çelengimizi takdim ederek saygı ve şükranlarımızı sunacağımız 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı için Cumhuriyet’in tüm neferlerini saat 08.30’da Atatürk heykelinde bekliyoruz”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica