Genel

100 kişilik gurup bıçaklarla imza standına saldırdılar

100 kişilik gurup bıçaklarla imza standına saldırdılar Saldırıda en az 5 kişi yaralanırken İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Kötüler demokratik bir yarışı gençlerimiz arasında tehlikeli bir sürtüşme alanına taşıyorlar” dedi. 100 kişilik gurup bıçaklarla imza standına saldırdılar detaylar haberimizde…

100 kişilik gurup bıçaklarla imza standına saldırdılar

İstanbul’da İYİ Partinin seçim standına 100 kişilik bir grubun bıçaklarla saldırdığı belirtildi. Saldırıda en az 5 kişi yaralanırken İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Kötüler demokratik bir yarışı gençlerimiz arasında tehlikeli bir sürtüşme alanına taşıyorlar. Üstelik bunu başka anaların çocuklarını kullanarak yapmaya çalışıyorlar” diyerek saldırıya tepki gösterdi.

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde İYİ Partinin seçim standına bıçaklı saldırı düzenlendi. Yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılırken, 1 kişinin durumunun da ağır olduğu belirtildi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, İYİ Partinin, Bağcılar Meydanında kurduğu seçim standı silahlı ve bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırının, İYİ Parti standının karşısında yer alan MHP standının yanında toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Saldırıda 4 kişinin bıçakla, 1 kişi de silahla yaralandığı belirtildi. Bıçaklı saldırıya uğrayan 1 kişinin durumunun ağır olduğu ve İYİ Parti Bağcılar İlçe Başkanı Gökhan Yiğit’in, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi.

Oda Tv’nin haberine göre ise saldırıda 3 kişi bıçakla, 3 kişi de darp sonucu yaralandı.

Aytun Çıray: “Çaresizlerin cinneti”

Saldırının ardından yazılı açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, şu ifadeleri kullandı:

“Bağcılar İlçe Başkanlığımızın imza standına kötüler tarafından bıçaklı saldırıda bulunuldu. Kötüler demokratik bir yarışı gençlerimiz arasında tehlikeli bir sürtüşme alanına taşıyorlar. Üstelik bunu başka anaların çocuklarını kullanarak yapmaya çalışıyorlar. Bu siyaset başarılarını milletimizi kutuplaştırmada bulan çaresizlerin cinnetidir. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk milletine sükunet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli işlemleri başlattık. Merak etmeyiniz iyiler mutlaka kazanır.”

Lütfü Türkkan: “ülkenin bekası dediğiniz bu mudur?”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan saldırıya tepki gösterdi. Türkkan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bağcılar’da İYİ PARTİ standına yapılan bıçaklı saldırıda yaralı kardeşlerimiz var. Bunu reva görenlere sormak istiyorum; ülkenin bekası dediğiniz bu mudur? Bu kaosa, bu gerginliğe, bu vandallığa son vermek için İYİ Parti iktidar olacak” ifadelerine yer verdi.

Koray Aydın: “Hukuk karşısında hesap sorulacak”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’da Twitter hesabından yaptığı açıklama ile saldırıya tepki gösterdi. Aydın, “Bağcılar teşkilatımıza yapılan bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı ilçe başkanımız, gençlik kolu başkanımız ve partililerimize acil şifalar diliyorum. Genel Başkanımızdan başlayarak her kademeden partilimiz olayın takipçisidir. Hesap hukuk karşısında sorulacaktır” dedi.

Dervişoğlu: “Akan Kanın sorumlusu Bahçeli’dir”

Bir diğer İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavvat Dervişoğlu ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Vatan hainlerine gösterdiği hoşgörünün binde birini ülkücüye göstermekten kaçınan ve devlet-millet düşmanlarına dümen tutmak için sokaklardan çektiği çocukları bizlere saldırtmak için sokaklara süren her kimse hain ve alçaktır. Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli’dir” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica