Genel

101 kişinin katledildiği Ankara Gar katliamı davasında karar

101 kişinin katledildiği Ankara Gar katliamı davasında karar 10 Ekim Ankara Gar katliamı davasında dün verilmesi beklenen karar sanıkların mütalaaya karşı ifadelerinin tamamlanmaması nedeniyle bugüne ertelendi. 101 kişinin katledildiği Ankara Gar katliamı davasında karar detaylar haberimizde…

101 kişinin katledildiği Ankara Gar katliamı davasında karar

Sanıkların son beyanları dinlendi…

10 Ekim Ankara Gar katliamı davasında dün verilmesi beklenen karar sanıkların mütalaaya karşı ifadelerinin tamamlanmaması nedeniyle bugüne ertelendi. 101 kişinin hayatını kaybettiği katliamın davasında sanıkların son beyanları dinlendi.

“10 biner yılın üzerinde hapis cezası verildi”

Kararını açıklayan mahkeme heyeti; Abdulmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakup Şahin, Hakan Şahin, İbrahim Halil Alçay, Resul Demir, Hüseyin Tunç ve Hacı Ali Durmaz’ı 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca bu sanıklara 20’si çocuk 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan da ayrı ayrı 10 biner yılın üzerinde hapis cezası verildi.

9 sanık ise örgüt üyeliğinden değişik yıllarda hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyetinin kararını okumasının ardından sanık sıralarından itirazlar yükseldi.

Ailelerden ilk açıklama: “tarihi bir karar verildi”

Kapatılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun karar sonrası yaptığı ilk açıklamada, şunları söyledi:

“Bugünün en az 10 Ekim gibi önemi var”

“Tarihlerin bizim hayatımızda önemi çok önemli. Bugünün en az 10 Ekim gibi önemi var. Tarihi bir karar verildi. Yargılanan sanıklar ceza aldılar. Bu sanıkların bir kısım failler olduklarını biliyoruz. Ben şu an her birinizi tek tek öpmek istiyorum. İnsanların sosyal medyada izlemeye dahi dayanamadığı kare varken, sokağa dahi çıkmak istemezken biz Ankara’ya geliyorduk. Hayatlarımızdan iki yıl yargılama, üç yıl da umutlarımız çalındı. Biz insanüstü çaba gösterdik.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica