Genel

115 hamile çocuğun gizlenmesiyle ilgili kamu davası açıldı

115 hamile çocuğun gizlenmesiyle ilgili kamu davası açıldı İstanbul Valisi tarafından soruşturma izninin verilmemesinin ardından, İstanbul’da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 115 çocuğun hamile olduğunun gizlenmesiyle ilgili olarak kamu davası açıldı. 115 hamile çocuğun gizlenmesiyle ilgili kamu davası açıldı detaylar haberimizde…

115 hamile çocuğun gizlenmesiyle ilgili kamu davası açıldı

Hastanede görevli 2 kişi sanık olarak yargılanacak

CNN Türk’ün haberine göre, hastanede görevli 2 kişi sanık olarak yargılanacak.

“çocuğun cinsel istismarı” suçundan ikinci bir soruşturma var

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 5 ay içerisinde 115 hamile çocuğun getirildiği belirtilmişti. Haberlerin ardından açıklama yapan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Ekim 2017’de iki hastane çalışanı hakkında soruşturma başlatıldığını belirtmişti. Açıklamada, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan ikinci bir soruşturma olduğu da aktarıldı.

“Cumhuriyet savcılarımız tarafından bölge idare mahkemelerine tekrar itirazen götürülür ve orada incelenir”

Soruşturma sırasında İstanbul Valiliği’nin, 2 hastane görevlisi hakkında soruşturma izni vermediği öne sürülmüştü. Konuyla ilgili bugün açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bizim dosyalarımızda tüm evraklar tamamlanmış vaziyette. Biz de ona göre karar vermişiz. Bizim verdiğimiz karar idari karardır. Ve yine yasa gereği bu kararımız hem taraflar, yani mağdur ya da şikayetçi ya da şikâyet edilen tarafından hem de cumhuriyet savcılarımız tarafından bölge idare mahkemelerine tekrar itirazen götürülür ve orada incelenir” dedi.

Soruşturmaya izin vermeyen Vali kendini savunmakta zorlanıyor

İstanbul Valisi Vasip Şahin’den istismar sonucu hamile kalan 115 çocukla ilgili soruşturma izni verilmediği yönündeki haberle ilgili açıklama geldi: “Bunların takibi yapılmıyor, insanlar görevlerini yapmıyor” algısı oluşmasın. Kararımız idariydi, mahkeme inceliyor.

“Konu kovuşturması şikayete tabii olan konulardan”

Gazetecilerin konu hakkındaki sorusunu yanıtlayan Şahin şunları söyledi, “Bunların her biri idari ve hukuki süreçler. Bu konuyla ilgili hem valiliğimiz hem hastane idaremiz ciddi araştırma yapmışlar. Önümüze çıkan tablo şudur, 15 yaş altı gebeliklerde zaten kanunen bildirmek zorundayız. Onların tamamı bildirilmiş. 15 yaş üstü 18 yaş altı gebeliklerde eğer cebir şiddet ve bir takım başka türlü baskılar söz konusu ise bu tespit edilebilmiş ise bunların bildirimi zorunlu. Diğerleri şikayete tabii. Yani kovuşturması şikayete tabii olan konulardan. Bunlarla ilgili de bizim dosyalarımızda tüm evraklar tamamlanmış vaziyette. Biz de ona göre karar vermişiz. Bizim verdiğimiz karar idari karardır. Ve yine yasa gereği bu kararımız hem taraflar, yani mağdur ya da şikayetçi ya da şikâyet edilen tarafından hem de cumhuriyet savcılarımız tarafından bölge idare mahkemelerine tekrar itirazen götürülür ve orada incelenir.”

Ne olmuştu?

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun saptandığı 17 Ocak tarihinde Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe’nin haberiyle ortaya çıkmıştı. Kayıtlara göre, hamile oldukları tespit edilen çocukların 77’si 15 yaşın üstünde. 38 çocuğun ise 15 yaşından önce hamile kaldıkları anlaşıldı. Yasal zorunluluğa rağmen bu kayıtların polise bildirilmediği, savcılığın talebiyle sorumlu başhekim yardımcısı Dr. A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. için soruşturma izni istendiği, valiliğin ise 4 Aralık 2017 tarihli yazısıyla iki görevli hakkında bu izni vermediği iddia edildi. Valiliğin kararının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne 2 Ocak’ta başvuran avukat Erkan Akça, çocuk istismarına yönelik vakaların adli makamlara bildirilmesinin zorunlu olduğunu hatırlattı. Durumu savcılığa bildiren hastane görevlisi hakkında inceleme başlatıldığı ve görev yerinin değiştirildiği de öne sürülüyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica