Sağlık

14 Mart Tıp Bayramında Verilen Sözler Hayata Geçmeli

14 Mart Tıp Bayramında Verilen Sözler Hayata Geçmeli

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Türk Sağlık Sen Hekim Komisyonunun Genel Başkan Önder Kahveci başkanlığında yaptığı toplantı hakkında yazılı açıklama yaparak, 14 Mart’ta Sağlık çalışanlarına verilen sözler hayata geçmelidir dedi

HEKİM KOMİSYONU TOPLANDI

Şube Başkanı Ömer Çeker yapmış olduğu açıklamada; “Genel Merkezimizde Türk Sağlık-Sen Hekim Komisyonu üyelerimizle bir araya gelinmiştir. Toplantıda son aylarda yaşanılan tüm süreçler değerlendirilerek kapsamlı bir değerlendirme yapılmıştır. İlerleyen süreçte çalışmalarla istişare sürecini devam ettirilerek Türkiye’nin sağlık sistemine ve sağlık camiasının sorunlarına çareler üretecek, çözüm önerileri sunacak ve yeni yaklaşımlar getirileceği Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci tarafından ifade edilmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak hekimlerimizin de çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlarla ve yapılması gerekenlerle ilgili daha önce 112 Çalışanları, Aile Hekimliği ve Üniversite çalışanları ile ilgili gerçekleştirdiğimiz çerçevede bir çalıştay düzenlenecektir. Hekim komisyonumuz doktorlarımızla ilgili süreçlerde aktif ve hızlı bir şekilde rol alacaktır.

HER BİR MESLEK MENSUBUMUZ DEĞERLİDİR

Hekiminden hemşiresine, ebesinden sağlık memuruna, teknisyenine, memuruna hizmetlisine kadar sağlık camiasında görev yapan her bir meslek mensubumuz bizim için değerlidir. Talepleri, sorunları ve çözüm istekleri ile ilgili olarak tüm platformlarda gerekeni yapmaya, onlarla istişare halinde süreçleri yönetmeye devam edeceğiz. ‘Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız’ diyenler olarak bizler, Türkiye’de Türk hekiminin sorunlarına çözüm, Türk sağlık camiasının dertlerine çare bulunacağına inanıyoruz. Bunun içinde çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz.

SÜREÇ HIZLANDIRILMALI

Sağlık camiasının bütünlüğüne zarar veren her faaliyetin, sağlık camiasına nifak sokarak çalışma barışı ve huzurunun baltalanmasına yönelik her uğraşın karşısında olacağız. Bu tür işlere devam etmek isteyen, sağlık camiasında kaos arzulayan ve bu kutuplaşmadan menfaat devşiren her kuruma karşıda tavır alacağız. Gayretimiz birlik ve beraberlik içerisinde Mutlu Çalışan Mutlu Türkiye İdealini hakim kılmaktır. Biz bunun için uğraşıyoruz. Devletimizi yönetenlerde bu konuda acil olarak adımları atmalıdırlar. Bu kapsamda ilk olarak 14 Mart Tıp Bayramında verilen sözler hayata geçmeli, Bir an önce net bir takvim açıklanarak düzenlemelerle ile ilgili süreç hızlandırılmalıdır.

ADİL DÜZENLEMELER YAPILMALI

Özellikle ücretler konusunda hekimlerimizin yurtdışına göç başta olmak üzere kamu sağlık sisteminden ayrılmalarının önüne geçecek bir ücret politikası hayata geçmeli, Tüm sağlık camiasının ücretleri için tek ödeme şeklindeki ek zam mutlaka verilmelidir. Döner sermaye sistemi çalışan adına yeniden revize edilmeli, Tüm sağlık camiasının ay sonunda ne kadar ücret alacağını bileceği bir sistem kurulmalıdır. Hakkaniyet ölçüsünde ücretlerde iyileştirmeler, Hak edenin hakkını adil bir şekilde alması için düzenlemeler yapılmalıdır.

HIZLI DAVRANILMALI

Yine bu çerçevede ilan edilen ek gösterge düzenlemesi kapsayıcı bir şekilde ayrımcılıktan uzak olarak hayata geçmelidir. Şiddet ve Malpraktis konusunda yapılan kanuni düzenlemeler ile ilgili komisyon süreci tamamlanmış olup TBMM Genel Kurulunda görüşülerek yasalaşması beklenmektedir. Bu iki düzenlemeyi de olumlu bulduğumuzu ifade ediyoruz. Ücretler ile ilgili düzenlemenin de aynı anda TBMM’de yasalaşması için hızlı davranılmasını istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica