Genel

15 Temmuz gazisini Ak Partili vekil operasyon yapmakla suçladı

15 Temmuz gazisini Ak Partili vekil operasyon yapmakla suçladı 15 Temmuz darbe girişiminin gazilerinden Cumali İbin, maaş sözünü tutmayan AKP’ye isyan edince AKP Milletvekili Metin Külünk sosyal medyadan cevap verdi: Sosyal medya açıklamaları üzerinden operasyon yapılmak isteniyor. 15 Temmuz gazisini Ak Partili vekil operasyon yapmakla suçladı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

15 Temmuz gazisini Ak Partili vekil operasyon yapmakla suçladı

15 Temmuz gazileri olarak o gece Allah rızası için namusumuz, şerefimiz ve dışarılarda canlarımızı siper ederek…

15 Temmuz gazisi Cumali İbin, Twitter’dan yaptığı açıklamada “bizler 15 Temmuz gazileri olarak o gece Allah rızası için namusumuz, şerefimiz ve dışarılarda canlarımızı siper ederek vatanımızı, milletimizi müdafaa ettik. Akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer devlet yetkilileri, gazilikle bizi onurlandırdı” ifadelerini kullandı.

“Bizler hala askıda gazileriz”

Maaşının ısrar üzerine iki aydır 1561.20 TL olarak ödendiğini belirten Cumali İbin, açıklamasında şunlara dikkat çekti;

“ya Cumali kardeşim istemeye utanıyorum. Bizler utanırken devlet büyüklerimiz ne yapıyor acaba!”

“O gecenin gözdesi olan “Nene Hatun” diye adlandırdığımız ve siyasete malzeme edilen bizler gibi Gazi Safiye Bayat Başpınar, hala maaş alamamaktadır. Kendisine sorduğum zaman ‘ya Cumali kardeşim istemeye utanıyorum. Bizler utanırken devlet büyüklerimiz ne yapıyor acaba!’ Bir tane gazimizin oğlu polislik sınavlarına başvurmak istiyor. Gazi çocuklarından 2 yıllık üniversite mezunu olanlar 56, 4 yıllık üniversite mezunu olanlardan ise 48 baraj şartı aranıyor. Buraya kadar her şey normal… Anormal olan şu: 15 Temmuz gazimizin çocuğu bu kapsamda başvurmak isteyince alınan cevap’ Siz bizim emniyet içi yazışmalara göre (Gazi) değilsiniz!’ Evet gaziliğimizi tescilleyen 675 KHK kanunlaşmadığı için bizler hala askıda gazileriz.” diyerek devletin yetkililerden dürüstlük bekliyorlar.

AKP’li vekilden gaziye operasyon suçlaması

“15 Temmuz Gazisi olan kardeşlerimizin bazılarının iyi niyetli sosyal medya açıklamaları üzerinden operasyon yapılmak isteniyor. Dikkat”

Bu açıklamaların ardından AKP Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz Gazisini “15 Temmuz Gazisi olan kardeşlerimizin bazılarının iyi niyetli sosyal medya açıklamaları üzerinden operasyon yapılmak isteniyor. Dikkat” sözleriyle suçladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica