Siyaset

“Adaletin katilinin emir subayısın”

Özel’den Bozdağ’a sert yanıt, Adaletin katilinin emir subayısın.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe yönelik sözleri nedeniyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a tepki gösterdi. Özel’den Bozdağ’a sert yanıt: Emir eri…

“Adaletin katilinin emir subayısın”

Özel şunları söyledi: “Daha başlarken barışçıl olacak dediğimiz yürüyüşe akıllarınca olur olmaz yakıştırmalarda bulunacaklar ve bunu terörize etmeye çalışacaklar. Adalet Bakanı, adaletten bahsediyorsa ona ‘hadi oradan be’ demek lazım. Hadi oradan Bekir Bozdağ, sen kim adalet kim? Sen, adaleti, askerin ayağından çıkardığı postalı, kendi ellerinizle giydirdiğiniz reisinize çiğneten bir emir eri, emir subayısın. Adaletin katilinin emir subayısın. Tek adamın posta askerisin.”

Ayrıca, CHP Grup Başkanvekili Özel, Adalet Bakanı Bozdağ’ın açıklamalarına ilişkin, “Bekir Bozdağ sen kimsin ki Adalet Bakanı olarak Anayasa Mahkemesine şimdiden karar dayatıyorsun” dedi.

Anayasa Mahkemesine şimdiden karar dayatıyorsun

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. “Bekir Bozdağ sen kimsin ki Adalet Bakanı olarak Anayasa Mahkemesine şimdiden karar dayatıyorsun. Ne yapacak, önümüze mi geçecek, duracak” diyerek Bozdağı’ın açıklamalarına tepki gösteren Özel, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Bir Adalet Bakanı gerçekten derdi adalet olsa bir mahkemeye gidip gidilmeyeceğine o başvurunun kabul edilip edilmeyeceğine o mahkemenin hakimleri karar verir.Bekir Bozdağ sen kimsin ki Adalet Bakanı olarak Anayasa Mahkemesine şimdiden karar dayatıyorsun. Anayasa Mahkemesi kendi kararını verir ama alışmışlar, şımarmışlar biz ne dersek ona çıkamaz diyorlar. ‘Ben Anayasa Mahkemesine kabul edilmeyeceksiniz dersem kabul etmez’ diyor. Hakimlere şimdiden talimat veriyor, Bekir Bozdağ açıkça anayasayı ihlal ediyor.Ama bugün Sayın Bekir Bozdağ ‘CHP gidemez’ diyor. Ne yapacak, önümüze mi geçecek, duracak. ‘Gidemez demek’ gittiğinde başvurusu kabul edilmez, reddedilir demek. Bu mahkemeye bir telkindir, bir dayatmadır, bu mahkemeyi hiçe saymadır. Bu anayasayı ihlal etmektir.

“oda bizim bileceğimiz iş”

Birilerinin izni olmadan sarayın izni olmadan su içmeye gidemeyen bir Adalet Bakanı gelmiş CHP’nin yapıp ne yapmayacağını söylüyor. Biz gideriz, Bekir Bozdağ’ı da peşimizden sürükleriz de onun esas söylemek istediği söz Anayasa Mahkemesinin üyelerine talimat niteliğindedir. Anayasa Mahkemesine gittikten sonra karar olumsuz olursa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gider miyiz bizim bileceğimi iş, gitmez miyiz oda bizim bileceğimiz iş.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica