Siyaset

Milyon liralık yolsuzluk davası görevden aldırdı

Milyon liralık yolsuzluk davası görevden aldırdı. İhracın ardından görevden alındı. Hakkında açılan yolsuzluk davası nedeniyle, İhracın ardından görevden alındı. AK Parti’den ihraç edilen ve hakkında milyon liralık yolsuzluk yaptığı iddialarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılan Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. AK Partili başkanı, Milyon liralık yolsuzluk davası görevden aldırdı.

Milyon liralık yolsuzluk davası görevden aldırdı

Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, İçişleri Bakanlığı tarafından, hakkındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde görevinden uzaklaştırıldı. Taşan’ın ‘görülen lüzum üzerine’ açığa alındığı belirtilirken, karar Resmi Gazete’de de yayınlandı. Polis ekipleri dün sabah saatlerinde Ayaş Belediyesi’ne giderek, evrak giriş ve çıkışların kontrolü için tedbir aldı. Hürriyet Muhabiri’nin telefonla ulaşarak görevden alınmasıyla ilgili sorduğu soruya Taşan, “Avukatımla konuşmam lazım, şu anda müsait değilim” diyerek telefonu kapattı.

‘BU İŞ DAHA BİTMEDİ’ CEVABI

Taşan’ın, saat 11.00 gibi belediyeye giderek makam aracını teslim ettiği; makam odasındaki özel eşyalarını topladıktan sonra sivil polis eşliğinde belediyeden sivil plakalı bir araç ile ayrıldığı aktarıldı. Habere göre, Yaklaşık 200 kişilik bir grubun belediye önünde toplanarak Taşan’ı alkışladığı; grup içerisinde bazı vatandaşların Taşan’ı protesto ettiği ifade edilirken; bir vatandaşın “Güle güle anca gidersin” şeklindeki tepkisine Taşan’ın, “Bu iş daha bitmedi” dediği öğrenildi.

İKİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Geçtiğimiz sene ‘AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu’ gerekçesiyle ihraç edilen Taşan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından iki ayrı soruşturma başlatılmıştı. İlk soruşturmada Taşan’ın ‘doğrudan temin ihalesi’ adı altında düzenlediği ihaleler karşılığında mal alımı yapmadan yandaş şirketlere yüklü ödemeler yaptığı, her şeyin kağıt üzerinde kaldığı bu yöntemle belediyeyi 5 milyon lira zarara soktuğu öne sürülmüştü. İlk soruşturma dosyasında erkek berberi M.S.’nin üzerine kurulan şirketle, yapılmayan işlerin yapılıyormuş gibi gösterilerek belediyeye her ay düzenli fatura kesildiği, yüzbinlerce liralık doğrudan temin ihalesi yapıldığı, belediye tarafından ödenen paranın, şirket üzerinde belediye başkanı ve başkan yardımcısı H.G.’ye gittiği iddiaları yer almıştı. İkinci soruşturmada ise özel bir şirkete belediye arazisinin metre karesini 8 liradan satan Taşan’ın, aynı yerdeki hazineye ait arsanın metrekaresinin ise 1.38 liradan satılmasına neden olduğu ve böylece kamunun 7 milyon lira zarara uğratıldığı iddia edilmişti. Taşan hakkındaki iddialar yargıya taşınmıştı.

4 MÜFETTİŞ RAPORU VAR

MHP Ayaş İlçe Başkanı Birol Ataseven, Taşan ile ilgili yolsuzluk yapıldığına dair 4 müfettiş raporu olduğunu hatırlatırken, CHP Ayaş İlçe Sekreteri Necdet Özden; son iki yıldır yolsuzluk iddialarıyla ilgili bakanlık müfettişlerinin belediyeden çıkmadığını söyledi.

MECLİS 10 GÜN İÇİNDE TOPLANACAK

Taşan’ın görevinden alınmasından ardından Ayaş Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Süzen, belediye başkanlığı görevini vekaleten yürütecek. 10 gün içinde toplanması planlanan belediye meclisinde de meclis üyeleri içinden başkanlık yapacak isim için seçim yapılacak. Ayaş Belediye Meclisi’nde yedi AK Parti, üç CHP ve bir MHP olmak üzere 11 meclis üyesi bulunuyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica