Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

18. Akbank Kısa Film Festivali jürileri belli oldu

Akbank Kısa Film Festivali, 21 -31 Mart 2022 tarihleri arasında 18. kez düzenlenecek.

İSTANBUL (İGFA)– 18. Akbank Kısa Film Festivali, “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Genç Bakışlar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim”, ve “Forum” ile geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileriyle 21-31 Mart 2022 tarihleri arasında sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunacak. 

Yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlıla gerçekleşen festivalin   “Yarışma Bölümü,” “Genç Bakışlar Bölümü” ve “Akbank Kısa Film Forum” bölümleri için başvurular 24 Aralık 2021, Cuma tamamlanıyor. 

Ulusal Yarışma Festival Kısaları ana jüri üyeleri; Oyuncu Büşra Develi, Yönetmen Nisan Dağ, Oyuncu Okan Bayülgen, Görüntü Yönetmeni Cevahir Şahin ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşuyor. 

20 yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgilerini festival bünyesinde toplamaya ve bu alandaki üretimleri teşvik etmek amacıyla ilk kez düzenlenecek “Genç Bakışlar” yarışmasının ana jüri üyeleri ise; oyuncu Özge Gürel, şair, yayıncı Dündar Hızal ve yönetmen Ahu Öztürk olarak belirlendi.

Beşinci kez gerçekleşecek olan Akbank Kısa Film Forum ana jüri üyeleri ise; yazar, senarist Ayfer Tunç, yönetmen Selman Nacar ve yapımcı Bulut Reyhanoğlu olarak açıklandı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica