Siyaset

19 Haziranda Meral Akşener Kocaeli halkına Güneşi gösterecek

19 Haziranda Meral Akşener Kocaeli halkına Güneşi gösterecek Akşener; “16 yıldır hem yerelde hem genelde iktidar olan AKP, bakanlık düzeyinde bile temsil edilmesine rağmen Kocaeli‘nin tek bir sorununu çözemedi” dedi. 19 Haziranda Meral Akşener Kocaeli halkına Güneşi gösterecek detaylar haberimizde…

19 Haziranda Meral Akşener Kocaeli halkına Güneşi gösterecek

İyi Parti İl başkanı, milletvekili adaylarını yerel basınla bir kahvaltıda buluşturdu.

Kahvaltıda İyi Partinin düzenleyeceği miting öncesinde Genel başkan Meral Akşener’in Kocaeli‘ye iletilmesinin istediği mesajı okundu.

Meral Akşener Kocaeli’lilere gönderdiği mesajında;

“Hemşehrilerim en doğru kararı verecektir”

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilimizde gerçekleştireceği miting öncesi Kocaelililere mesaj gönderdi. Memleketi olan Kocaeli‘nin gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyen Akşener, “Kocaeli’de olacağım için son derece mutluyum. Üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan, doğal ve tarihi güzelliklere sahip memleketimin sorunlarını çözmek için geliyoruz. 16 yıldır hem yerelde hem genelde iktidar olan AKP, bakanlık düzeyinde bile temsil edilmesine rağmen Kocaeli’nin tek bir sorununu çözemedi. Sanayiden, çevreye, kentleşmeden sosyal hayata kadar yüzlerce sorunu olan hemşehrilerimin 24 Haziran’da en doğru kararı vereceğinden ve beni yalnız bırakmayacağından hiç şüphem yok” dedi.

“Sanayide gelişen teknoloji izlenecek”

Sanayinin başkenti, ekonominin kalbi olan Kocaeli’de önceliklerinin çevreye duyarlı ve katma değer yaratan sanayi yatırımları olduğunu belirten Akşener, “Ülkemizdeki ekonomik istikrarsızlık ve dış ilişkilerdeki gerilim sanayi kuruluşlarına adeta balta vurdu. Küresel devlerle yarışmak sanayi alanında sürekli yeni teknolojileri takip etmekle, teknoloji altyapılarını geliştirmekle olur. Ancak son yıllarda Kocaeli’de istihdam sağlayan dev kuruluşların bile küçülmeye gittiğini biliyorum. Kocaeli, İYİ Parti iktidar olduğunda başlatacağımız teknoloji ve sanayi hamlesinden en çok yararlanacak illerin başında olacaktır. Gelişen teknolojiyi sadece kullanan değil, teknoloji üreten bir ülke olmak için AR-GE çalışmalarına hız verecek, devlet olarak destekleyeceğiz. Kocaeli’nin sanayi ve insan kaynağı gücüyle kısa sürede dünya pazarlarında daha güçlü yer alacağız.”

“Kocaeli’nin üstündeki Zehirli Havayı yok edeceğiz”

Türkiye’nin yeniden ayağa kalması için sanayi yatırımları yapılırken insan sağlığı ve çevre duyarlılığının önde tutulacağını da ifade eden Akşener, “Hızlı göç ve çarpık sanayileşme sonucunda özellikle Dilovası’nın artık kanser ovası olarak adlandırılmasına çok üzülüyorum. Kanser ve astım vakalarının artmasını da doğanın kirletilmesini de yakından takip ediyorum. İYİ Parti seçim beyannamemizde de açıkladığım gibi, çevre ve doğa konulu tüm sivil toplum kuruluşları yönetim ortağımız olacak. Havamıza, denizimize, toprağımıza, ağacımıza sahip çıkacağız. Kocaelili hemşehrilerime söz veriyorum; zehir saçan tüm firmalar mercek altına alınacak, yeni arıtma tesisleri kurulacak, denetimler ve caydırıcı cezalar artacak. Kocaeli Üniversitesi ve çevre konulu sivil toplum kuruluşlarıyla beraber Kocaeli’nin üstündeki zehirli havayı yok edeceğiz.”

“Trafik sorunu çözülecek Turizm canlanacak”

Akşener mesajına şöyle devam etti; “Kocaeli‘nin acil çözüm bekleyen bir diğer sorunu olan trafik, maalesef 16 yıllık AKP iktidarında bir arpa boyu yol almamıştır. Önemli geçiş güzergahında yer alan Kocaeli’nin hem bağlantı yollarının hem de şehir içi trafiğinin Arap saçına döndüğünü biliyorum. Yaptıkları battı çıktılar ilk yağmurda sel altında kaldı, tramvay projesi yüzlerce esnafı mağdur etti. Söz verdikleri gibi ne SEKARAY’ı yaptılar ne metroyu ne de Monorayı. İYİ Parti iktidarıyla Kocaeli’nin trafik sorununu kökten çözeceğiz. AKP’nin yap boza çevirdiği trafik, hazırladığımız ulaşım master planıyla kent estetiğine zarar vermeden Kocaeli’ye yakışır şekilde hızla uygulanacak. Geri planda bırakılan tarihi ve doğal güzellikleri de turizm organizasyonlarıyla dünyaya tanıtılacak. Kocaeli aynı zamanda bir turizm kenti olarak da anılacak. ”

“Metro yapılacak, havaalanı aktif kullanılacak”

AKP’nin 16 yıldır Kocaelililere söz verdiği metro projesinin İYİ Parti iktidarıyla gerçekleşeceğini de ifade eden Akşener, Cengiz Topel Havaalanının da mutlaka geliştirilerek daha aktif kullanılacağını söyledi. Akşener, “Bir kentin gelişmişliğini gösteren yegane unsur ulaşımdır. Kocaeli gibi ülke ekonomisine en çok katkı veren bir ilin hala etkin kullanılan havaalanı yok. Kocaelili hemşehrilerim hiç merak etmesin, memleketimi kötü yöneten bu iktidara metronun sadece tabela koymakla olmadığını göstereceğiz. Kocaeli modern ve gelişmiş ulaşım araçlarına İYİ Parti ile kavuşacak.”

Depremi hatırlatıp uyardı…

Kocaeli’deki imar ve kentleşme sorununa değinerek AKP iktidarın 1999 yılında yaşanan büyük acıyı unuttuğunu hatırlatan Akşener, “Kentsel dönüşümü ranta çevirdikleri için hem insanların evlerini ucuza alıp lüks daireler yaptılar hem de şehir merkezlerinde nefes alacak yer bırakmadılar. 1999 yılında yaşadığımız büyük felaketi unutan yöneticiler, deprem bölgesinde yer alan Kocaeli’de TOKİ adıyla yandaşlarının çok katlı bina yapmasına izin verdiler. 19 yıl geçse de acıları hala yüreğimizde olan deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, iktidar olduğumuzda güvenle oturulacak sağlıklı bir kentsel dönüşümü başlatacağımızın teminatını veriyorum.”

“Öğrencilerin gözlerinden öperim”

Mesajına gençlere değinerek son veren Akşener, “Kocaeli maalesef 90 bin öğrencisi olan üniversiteyle bütünleşemedi. Önceliğimiz öğrencilerin cemaat adı altında hiçbir illegal oluşuma muhtaç kalmadan devletin temiz ve güvenilir yurtlarında kalmasını sağlamaktır. Bunun için üniversitelerimizin kapasiteleri göz önüne alınarak yeni devlet yurtları açacak, aynı zamanda kentle bütünleşmeleri için sosyo-kültürel alanlar yaratacağız. Hepsinin mezun olduktan sonra işsiz kalma korkusu yaşadığını biliyorum. Ama biz gençlerimize söz verdik. Başlatacağımız kalkınma hareketiyle herkesin işi, aşı olacak. Üniversite mezunu gençlerimize iş bulana kadar vatandaşlık maaşı vereceğiz. Büyük bir onurla görev yaptığım Kocaeli Üniversitesinde okuyan tüm öğrencileri gözlerinden öpüyor, 24 Haziran’da en doğru kararı vereceklerine gönülden inanıyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica