Siyaset

İtalyan La Repubblica: ‘Türk Gandi Erdoğan’ı korkutuyor’

İtalyan La Repubblica: ‘Türk Gandi Erdoğan’ı korkutuyor’. İtalyan La Repubblica gazetesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü baş sayfasından “Türk Gandi’nin yürüyüşü Erdoğan’ı korkutuyor” başlığıyla verdi. İtalyan La Repubblica: ‘Türk Gandi Erdoğan’ı korkutuyor’.

İtalyan La Repubblica: ‘Türk Gandi Erdoğan’ı korkutuyor’

İtalya’nın önde gelen gazetelerinden La Repubblica, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nü manşetine taşıdı. “Türk Gandi’nin yürüyüşü Erdoğan’ı korkutuyor” manşetini atan gazete, Kılıçdaroğlu’nun “sükûneti ve ılımlılığı” nedeniyle Hindistan’ın bağımsızlık hareketi lideri Mahatma Gandi’ye benzetildiğini yazdı.

Gazetenin haberinde “Fakat Kemal Kılıçdaroğlu aynı zamanda demir gibi. Yıllardır ana muhalefet partisinin liderliğini yapıyor, şimdiki mücadelesi de ülkeyi hayrete düşürüyor” denildi. Haberde, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümete yakın gazetelerin tepkisini çektiği belirtilerek yürüyüşe katılanların teröristliğe varan suçlamalarla karşı karşıya olduğu anımsatıldı.

Haberde, “Bu sıcak günlerde yol boyunca binlerce kişi ‘Gandi’ye katılıyor, ona destek veriyor” denilerek, yürüyüşün her politik görüşten insanı “büyülediği” belirtildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan ve Bahçeli’ye yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün sekizinci gününe, Bolu’nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar köyü mevkisinden başladı. Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun; hatta bence hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Hayatım boyunca ne Pensilvanya’ya gittim, ne Pensilvanya ile konuştum, ne de Pensilvanya.

Çayeli’nde, CHP’nin ‘Adalet’ yürüyüşüne saldırı

CHP’nin başlattığı ‘adalet’ yürüyüşüne destek için CHP Rize İl Başkanlığı ilçelerde yürüyüşlere başladı. Çayeli İlçesi’ndeki yürüyüş sırasında toplanan kalabalık, CHP’lilere saldırdı.

Antalya’da CHP’nin ‘adalet çadırı’ kaldırıldı

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından kent merkezinde bir parkta kurulan ‘adalet çadırı’ Antalya Valiliği’nce Olağanüstü Hal (OHAL) Kanunu gerekçe gösterilerek kaldırıldı. CHP’liler bunun üzerine aynı parka minyatür bir çadır kurup nöbete devam etti.

AKP yöneticisinden Kılıçdaroğlu’na tekbirli ölüm tehdidi

​İzmir Karabağlar Belediyesi AKP’li meclis üyesi Emrullah Kavuz, bir video yayınlayarak, Adalet Yürüyüşü başlatan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ölüm tehdidinde bulundu.

Video paylaşım sitesi Dailymotion’da yayınlanan videoda Emrullah Kavuz’a arkasında toplanan bir grup tekbir getirip rabia işareti yaparak eşlik ediyor. Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit içeren sözler sarf eden Kavuz, videonun sonunda “Reisin ağzından çıkacak tek bir kelimeye bakıyoruz. Tek bir kelimesiyle ölürüz şehadet için koşar öldürürüz gereken her şeyi yaparız” diyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica