Genel

2 Milyon dolarlık banknotla Eskişehir de yakalandılar

2 Milyon dolarlık banknotla Eskişehir de yakalandılar Eskişehir polisi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası’nın koleksiyon amacıyla bastırdığı belirtilen 1’er milyon dolarlık 2 banknot ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. 2 Milyon dolarlık banknotla Eskişehir de yakalandılar detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

2 Milyon dolarlık banknotla Eskişehir de yakalandılar

1 milyon dolarlık 2 banknotu satmak isteyen R.E. ile İ.K. yakalandı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, ellerinde bulunan 1 milyon dolarlık 2 banknotu satmak isteyen R.E. ile İ.K.’yi yakaladı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, 1 milyon dolarlık 2 banknot ile tarihi eser niteliğinde olduğu belirtilen mühür bulundu. Şüpheliler, gözaltına alınırken, banknotlar da incelenmek üzere Merkez Bankası yetkililerine teslim edildi.

“Gerçek para yerine geçmemesine rağmen yine de büyük değer taşıyor”

Güvenlik önlemi olarak her banknot için ayrı sertifika basıldı

1 milyon dolarlık banknotlar, gerçek para yerine geçmemesine rağmen yine de büyük değer taşıyor ve koleksiyoncular arasında el değiştiriyor. ABD’de ilk 1 milyon dolarlık banknot, 1988’de birçok hükümet için para basan Amerikan Banknot Şirketi tarafından çıkarıldı. Her yönüyle gerçek paraya benzeyen banknotun taklit edilememesi için o dönemde gerçek paralarda bile bulunmayan özel güvenlik önlemleri alındı ve her banknot için ayrı sertifika basıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica