Doğa Tarım

200 Milyarlık projeleri Cumhurbaşkanına dinletemedik

200 Milyarlık projeleri Cumhurbaşkanına dinletemedik 15 yıldan beri MARSİAD olarak geliştirdiğimiz üç projenin yıllık ülkemize kazandıracağı yaklaşık 200 Milyar dolardır. Cumhurbaşkanına dinletemedik… detaylar haberimizde…

200 Milyarlık projeleri Cumhurbaşkanına dinletemedik

Cumhurbaşkanının yapmış olduğu konuşmalarda vurguladığı, “ihracatımız 170 Milyar dolar” oldu sözlerine bir tepki de MARSİAD genel başkanı Bahri Odabaş‘dan geldi. Odabaş, bekletilen ve görmezden gelinen yerli ve milli projelerinin ülkemize kazandıracağı yıllık gelirin 200 Milyar dolar olduğunu dile getirdi.

Odabaş, açıklamasında şunlara yer verdi:

Sayın cumhurbaşkanının Meclis konuşmasında 170 Milyar dolarlık ihracatla övündüğünü dinleyince, aslında onun yaklaşık yarısı ithal ettiğimiz hammaddelerin tutarıdır, gerçek ihracat 80 Milyar dolar iken, 15 yıldan beri MARSİAD olarak geliştirdiğimiz üç projenin yıllık ülkemize kazandıracağı yaklaşık 200 Milyar dolardır.

Bunların, 100 Milyar doları, boş kalan Tarım alanlarının, doğal ve organik ürünlerin üretiminden, 50 Milyar doları, fındığımızın katma değerli ürüne dönüştürülerek ihracatından ve 50 Milyar doları KOBİ’ler için yapılacak OSB lerde yapılacak ek sanayi üretiminden olmak üzere toplam 200 Milyar dolar ihracat ve yaklaşık 8 Milyon işsizimize istihdam sağlayacak projelerimizi, ne ilgili Tarım ve Sanayi Bakanlarına ve ne de Başbakanlığından itibaren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a dinletemedik.

Sonunda malum krizle karşı karşıya kaldık, hala üretime yönelik hiçbir plan ve program göremiyoruz.

Yakında bu soruyu, tüm Basın ve Yayın kuruluşlarının katılımı ile tüm Dünyanın gözü önünde cumhurbaşkanlığı sarayının önünde soracağım.

Ondan sonra da muhalefet partilerinden randevu talep edip, belediye başkanları ile buprojeleri hayata geçirmeyi teklif ve talep edeceğim.

Saygılarımla
Bahri ODABAŞ

MARSİAD GENEL BAŞKANI

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica