Genel

2018’te yapılacak seçimlere ABD müdahale ederse…

2018’te yapılacak seçimlere ABD müdahale ederse… Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Rusya’da 2018 yılında düzenlenecek seçimlere karışmamasını umduklarını bildirdi. Lavrov, “Eğer bunu yaparlarsa, bizim yasalarımız var. Bunlara dayanarak hareket edeceğiz” diye konuştu. Öte yandan Lavrov, ABD ve Kuzey Kore arasındaki krize de değinerek, iki ülke arasındaki gerginliğin yol açacağı tam teşekküllü bir savaş riskinin yüksek olduğunu, bu nedenle birçok kurban verilebileceğini sözlerine ekledi. 2018’te yapılacak seçimlere ABD müdahale ederse… detaylar haberimizde…

2018’te yapılacak seçimlere ABD müdahale ederse…

Lavrov “Düşünce Alanı” forumunda yaptığı açıklamada, “Washington’un bizim onların seçimlerine karıştığımıza dair aylardır hiçbir kanıt sunulmazken, Rusya’ya yöneltilen asılsız suçlamalardan sonra, bu konunun ciddiyetinin ABD’li siyasetçilerin Rusya seçimlerine müdahale konusunu bir kez daha düşünmesini umuyorum. Bütün bu suçlamaların ardından onların bizim seçimlerimizde böyle bir adım atmamalarını umuyoruz” ifadesini kullandı.

Rus Bakan, “Eğer bunu yaparlarsa, bizim yasalarımız var, diplomatik ilişkilere yönelik Viyana anlaşması var. Bunlara dayanarak hareket edeceğiz” diye konuştu.

ABD iki ayrı soruşturma yürütüyor… RUSYA suçlamaları reddediyor

ABD Senatosu ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Rusya’nın Trump’ın zaferiyle sonuçlanan 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları hakkında iki ayrı soruşturma yürütüyor. Rusya, suçlamaları reddediyor.

“ABD-KUZEY KORE arasındaki gerilim vahim sonuçlara yol açabilir”

Öte yandan ABD ve Kuzey Kore arasındaki diyaloğun endişe verici boyutlara ulaştığını vurgulayan Lavrov, “İki ülke arasındaki gerginliğin yol açacağı tam teşekküllü bir savaş riski yüksek, bu nedenle birçok kurban verilebilir” diye açıklamada bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, “İki ülke arasındaki risk, özellikle kullanılan dil çok sert. Güç kullanmak için doğrudan tehditler duyuyoruz. Aynı zamanda ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore’nin çok sayıda sivil kayıpla sonlanacağını söyledi. Pyongyang’ın Guam’ı ve ABD askeri üssünü vurma tehditleri sona ermiyor. Bu bizi elbette endişelendiriyor” dedi.

Olası bir çatışmanın son derece vahim sonuçlara yol açacağını belirten Lavrov, “Rusya olarak bunun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica