Mecit Ünal

2019 seni ben çağırmadım niye geldin sen …

2019 seni ben çağırmadım niye geldin sen … Öncelikle seni ben çağırmadım. Bunu iyi bilesin diye söylüyorum. Senin de ömrünün diğerleri gibi 365 gün 6 saat olduğunu hatırlatmak isterim. 2019 seni ben çağırmadım niye geldin sen … yorum/haber

2019 seni ben çağırmadım niye geldin sen …

Eğer ‘2018’, 365 gün 6 saatlik ömrünü tamamlamamış olmasaydı, sen gelemezdin, bunu da biliyorsun değil mi?

Sende kendini dakika dakika harcarken bilesin ki, ömür süresi belli olan “Kader” bilinmezliğinden arındırılmış, bilinir, görülür, yaşanılır olan sensin

Benim ülkem, senden önceki 2018’den çok şeyler çekti.

Hem de bütün bir yıla damgasını vuran olaylarla…

Yıl başlar başlamaz “ucube rejimin” seçimleri ortaya çıktı. Oysa 2018 seçimleri gelmeden önce, ülkemizin ekonomik koşullarının yeni hükümet sisteminin 2019 Kasım seçimlerine kadar dayanamayacağı gerekçe gösterilerek erken seçim kararı alındı. Ardından ittifak görüşmeleri ve ittifakın yasallaştırılması gerçekleştirildi.

Ortaya ikili bir yapı çıktı…

Bir tarafta iktidar ve onun payandasıyla “Cumhur ittifakı”

Diğer tarafta, muhalefet partilerinden CHP, İyi Parti ve Saadet Partisinden oluşan “Millet ittifakı”

2018 yılında bir tarafta Cumhurbaşkanlığı adayları ve meclisin yapısını oluşturacak olan siyasi partilerin seçim yarışı ittifaklar dışında kalan partilerin katılımıyla gerçekleşti. Toplumun genel beklentisi sandığa yansımadı ve ilk turda Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlandı.

Seçim bitti…

Aynı iktidar kaldığı yerden devam etti…

Süreç içinde bakanlık atamaları ve yeni sistemin parçası olan ofis yönetimleri oluşturuldu…
Ancak!… Çok geçmeden ekonomik kriz kapıya dayandı ve Damat beyin yönetiminde ekonomi alt üst oldu.

Ve bu krizin suçlusu bulundu…

Dış Güçler…

Zaten başkası olamazdı!..

Çünkü dünyada herkes bizi kıskanıyordu!..

Dış güçler yarattığı krizle alacağını aldı ve zamlar peşpeşe halkın sırtına yüklendi.

Dış güçlerin istediği papaz, bağımsız yargının özgür iradesiyle verdiği bir kararla birgün içinde ABD’ye uçtu da gitti!..

8 lirayı aşan Euro ve 7 lirayı aşan Dolar yavaş yavaş gerilemeye başladı ve Euro 6,10 seviyesinde, Dolar 6,30 seviyesinde seyrini sürdürmeye devam etti…

Dolar ve Euro düşerken petrol 88 Dolar seviyesinden 52 Dolar seviyesine geriledi…

Akaryakıtta indirimler peşpeşe geldi… Ancak yapılan indirimlerin tamamı bindirimlerin yarısı kadar bile olmadı.

Elektrik ve Doğalgaza yapılan zamlar halkın sırtında kalıcı oldu. Yaklaşık yüzde 45 elektrik, yüzde 30 doğalgaz zamlandı… Ancak AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı hemen müjdeyi patlattı!.. Yeni yılda uygulanmak üzere elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim yapıyoruz!.. Bu indirim bindirimin 5/1 oranında kalmasını karşın sevinçle karşılanmış!.. Ve avuçları patlatırcasına alkışı hak etmiş olmalı ki, AKP gurubu coşmuş!..

Halkın sırtına yüklenen yükten eksilme yapılmazken, emeklilerin yeni yılda alacakları zammın olabildiğince düşük tutulması için her türlü alicengiz oyunu sahnelenmekten geri durulmadı.

Sermayeye ve tefecilere sürekli kaynak aktarma sürerken, enflasyonun düşük gösterilmesi için TÜİK’in üst düzey yönetiminden iki başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine istekleri harfiyen yerine getirecek olan kişiler atandı. Atanan kişiler görevlerini yerine getirdiler ve Kasım enflasyonunu eksi (-) çıkarmayı başardılar.

Tabi, halkımızda oynanan bu oyunu seyretmeye devam ediyor. Tıpkı muhalefet gibi!.. Muhalefet bütün olumsuzluklara karşı duruşunu Salı günü gurup toplantılarına sıkıştırmayı benimsemiş ve halinden memnun…

Şimdi de, 2019 yılında yerel seçimlerin aday belirleme süreçlerindeki komediyi seyretmeyi sürdürüyoruz.

Hayattan daha çok şeyler öğreneceğiz…

Evet; 2019, Türkiye 2018’den pek memnun kalmadı. 2018’den çok çekti.
Şimdi sen, 365 gün 6 saatlik ömrünle geliyorsun…
Tüm güzelliklerinle gel ve bize yaşat…
Hoş geldin 2019…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica