Mecit Ünal

Vali Hüseyin Aksoy tebrik ve teşekkürü hak ediyor

Vali Hüseyin Aksoy tebrik ve teşekkürü hak ediyor … “Ülkemizde sırtını hain güçlere dayayan meczuplar dışında, vatansever, cumhuriyet sevdalısı, Atatürk’ün izinden ayrılmayan, bağımsızlık mücadelesinde yer alan yurtseverlerin varlığı bizi ilelebet “Tam Bağımsız Laik Türkiye Cumhuriyeti”nde yaşatacaktır.” yorum/haber

Vali Hüseyin Aksoy tebrik ve teşekkürü hak ediyor

30 Ağustos yaklaşıyor…

Büyük zaferin 97’inci yıldönümünü ulus olarak tüm yurtta coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz.

30 Ağustos’a giden yolun başlangıcı 26 Ağustos dur…

26 Ağustos sabahı “Büyük Taarruz” saat 05.30’da, topçu ateşi, savaşı sevk ve idare eden Gazi Mustafa Kemal’in emriyle başladı. Yunan ordusunu bozguna uğratan Türk ordusu Kocatepe’den başlattığı taarruzu Dumlupınar’a kadar sürdürdü.

30 Ağustos sabahı Dumlupınar’da Yunan ordusuyla Türk ordusu arasında “Dumlupınar Meydan savaşı” yaşandı. Türk ordusunun büyük zaferiyle sonuçlanınca, Mustafa Kemal’e “Başkomutanlık” unvanını veren TBMM nde alınan kararla, bu savaşı bizzat yöneten Gazi Mustafa Kemal’e hakkı iade edilirmişçesine, savaşın adı “Başkomutanlık Meydan Savaşı” olarak tarih sayfalarına yazıldı.

Düşmanın yeniden toparlanmasına fırsat vermemek için Gazi Mustafa Kemal “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir… İleri…” emrini verdiği ve 9 Eylül’de İzmir de sonuçlanan “Kurtuluş Savaşı”nın zaferinde 30 Ağustos’un önemi çok büyüktür.

Büyük zaferde vatanı için canı pahasına savaşan ordumuzu Gazi Mustafa Kemal; “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir” sözleriyle motive etmeyi başaran en büyük lider olduğunu göstermiştir.

Yaşadığımız vatan topraklarında önemi çok büyük olan milli değerlerimizden 30 Ağustos Zafer Bayramı için tüm ülkede çeşitli etkinlikler ve hazırlıklar yapılıyor.

Değinmeden geçmeyeceğim!..

Kurban Bayramından önce, “ulaşım Kurban Bayramı süresince ücretsiz olsun” önerisinin yanına “30 Ağustos Zafer Bayramı”nın da dahil edilmesi talebine, “toplumun tamamını ilgilendirmiyor” diyerek reddeden, cumhuriyeti yıkıp yerine din esaslı rejim isteyen tarikat beslemesi, cumhuriyet ve Atatürk düşmanı hainlerin de var olduğunu unutmayalım.

Bu zat 30 Ağustos için kullandığı skandal ifadelerden önce, ülkemizin yetiştirdiği, ünü dünyaya yayılmış, Laik Türkiye savunucusu, vatansever, demokrasi savaşçısı Türkan Saylan, FETÖ terör örgütünün katlettiği Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve dünya şairi Nazım Hikmet’e akla ziyan saçmalıklarla saldırmıştı.

Ülkemizde sırtını hain güçlere dayayan meczuplar dışında, vatansever, cumhuriyet sevdalısı, Atatürk’ün izinden ayrılmayan, bağımsızlık mücadelesinde yer alan yurtseverlerin varlığı bizi ilelebet “Tam Bağımsız Laik Türkiye Cumhuriyeti”nde yaşatacaktır.

İlimizde yurtseverlerin en tepesinde bulunan Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, 30 Ağustos Zafer Bayramında, Türkiye Cumhuriyetinde özgür ve mutlu vatandaş olarak yaşamak isteği olan toplum dinamiklerine resepsiyon vererek cumhuriyete bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Ülkemizde yönetimlerde yer alan hainlerin yanında devlet temsilcisi vatansever valilerin varlığı geleceğe umutla bakmamıza ışık tutmaktadır. Bunun içindir ki kendisine bir yurtsever olarak teşekkür ediyorum.

Daha Fazla Göster