Anamuhalefet iktidar olmayı hedefliyor mu?
Anamuhalefet iktidar olmayı hedefliyor mu? … “Ya da geriye dönüp bakalım… 2009 yılında Sefa Sirmen’in hangi alanda projesi eksikti de, AKP’nin projeleri fazlaydı! Aslında hiçbiri değil…” yorum/haber…
Anamuhalefet iktidar olmayı hedefliyor mu?
CHP’nin yapılan ilçe ve İl kongrelerine katılımın yüksek oluşu “umut yeşeriyor mu?” duygusu uyandırdı. Ama yol alış biçimi ise bütün umutları yerle bir ediyor.
Öncelikle; Demokrasinin yara almaması, toplumsal yaşama yansıması daima güçlü muhalefetin etkisiyle dengelenir, sağlanır. Onun için siyasi partilerin Genel Merkezleri etkilerini yaşam alanlarındaki İl ve İlçe Örgütleri eliyle gösterirler.
Yani, seçimlerden başarılı çıkmak için;
*- İl Örgütleri önemlidir.
*- İlçe Örgütleri önemlidir.
*- Kadın Kolları önemlidir.
*- Gençlik Kolları önemlidir.
*- Mahalle Temsilcileri önemlidir.
*- Sokak Temsilcileri önemlidir.
*- Ziyaret Ekipleri önemlidir.
*- Sandık Görevlileri önemlidir.
*- Müşahitler önemlidir.
*- Hukuk Kurulu önemlidir.
*- Seçim Kurulu Üyesi önemlidir.
*- Okul Sorumluları önemlidir.
*- AR-GE önemlidir.
Kısacası Örgütlenme önemlidir.
Bu kongrelerin özgün hedefinin eksik yanı örgütlenme idi. Siz ne kadar iyi projeler üretirseniz üretin, o projeleri halka indirecek olan örgüt zinciriniz yok ise her türden hedefleriniz “söz”den ileri bir şey değildir. AKP kazandığı seçimleri olağan üstü projelerle mi kazandı? Ya da geriye dönüp bakalım… 2009 yılında Sefa Sirmen’in hangi alanda projesi eksikti de, AKP’nin projeleri fazlaydı! Aslında hiçbiri değil. Sorun “güvenilir” olmakta. Siz anamuhalefet olarak üyelerinizi sistemli çalışmaların içine katmadığınız sürece “güven” sorununu aşamazsınız.
Kocaeli genelinde anamuhalefetin varlığı sadece İzmit ilçe örgütünün yaptığı bazı etkili çalışmalarla hissediliyor. İzmit ilçe örgütü bile, kendi örgüt seçimlerinde harcadıkları enerjiyi seçim dönemlerinde harcasa, bugün CHP’nin Kocaeli de milletvekili sayısı en az 6 olurdu. Ancak burada eksik olan yanın sorumlusu İl yönetimidir ve İl yönetimi için aynı şeyi söylemek pek olanaklı değil. Çünkü kongre dönemlerinde yapılan çalışmaların bütünü delegelere düğümlenince, ona göre bir yönetim listesi yapılıyor. Yapılan bu listelerde yer alan isimlerin hiçbiri alan yönetimi tecrübesine sahip değil. Oysa farkında olmak gerekiyor ki, İl “organizatördür, koordinatördür.” Şimdi yönetimde bulunanlar burunlarından kıl aldırmayacaklardır. O zaman bizde onlara “haydi görelim” diyelim mi…
Yaşamı paylaşmak adına sağlıkla kalın.