Siyaset

TÜGVA’ya Verilen Bedelsiz Binalar Geri Alınıyor

İZMİT Belediye Başkanı Hürriyet’den sonra Derince Belediye Başkanı Gökçe ve Karamürsel Belediye Başkanı Çalık’da TÜGVA’dan binayı geri aldılar- Vacit Çelikakarhaber

Kocaeli’de AKP’li belediyeler tarafından AKP Genel başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın vakfın yüksek istişare kurulunda yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı kısa adıyla TÜGVA’ya bedelsiz verilen binalar CHP’li Belediye Meclisleri tarafından bir bir geri alınıyor.

İzmit Belediyesi’nden sonra Derince ve Karamürsel Belediyeleri de TÜGVA ile olan sözleşmeyi feshettiler.

31 Mart’ta göreve gelen CHP’li belediye başkanları, AKP tarafından Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) devredilen yerleri geri almaya devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet seçimden sonra TÜGVA’ya devredilen yeri geri almıştı.

CHP’li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe de önceki dönem Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün tarafından TÜGVA’ya devredilen eski Aile Sağlık Merkezi’nin yerini, ardından da Karamürsel belediyesi yine AKP’li belediye zamanında TÜGVA’ya adeta hediye edilen yeri geri aldı.

AKP’li belediyeler tarafından TÜGVA’ya teslim edilen binaları Derice Belediyesinin kreş yapacağı, Karamürsel Belediyesinin de binanın Muharip Gazileri Derneği’nin kullanımına vereceği bilgisi edinildi.

Daha Fazla Göster