Siyaset

Protokolde Kriz!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na Alınmadı- akarhaber

Bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na davet üzerine katılmak isteyen Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Kaan Şengil ve yönetimi, Cumhurbaşkanlığı korumalarının tavırlarıyla karşılaştı. Alana girmek üzere kongre merkezine gelen BBP heyeti, korumalar tarafından yarım saat boyunca kapıda bekletildi. Heyet, bunun rutin bir güvenlik prosedürü olduğunu düşünerek duruma sabır gösterdi.

Ancak BBP üyelerinin şahit olduğu gelişmeler, olayın farklı bir boyut kazandığını gözler önüne serdi. Heyetin belirttiğine göre, kendilerinden sonra alana gelen protokol kartı olmayan bazı katılımcılar, Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) ve ÖNDER görevlilerinin yardımıyla alana rahatça giriş yaptı. Aynı Cumhurbaşkanlığı korumalarının bu kişilere güler yüzle davrandığı ifade edilirken, BBP heyeti, bu nezaketsiz tavırlar karşısında programa katılmayarak alanı terk etme kararı aldı.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Kaan Şengil kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bizler, Muhsin Başkan’ın kardeşleri olarak her zaman devletimizin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Ancak bu programa katılmak üzere geldiğimizde karşılaştığımız saygısızlığı bir ömür unutmayacağız” diye paylaştı.

Yaşanan bu durumun ardından BBP üyeleri, organizasyonu düzenleyenlerin ve kendilerini bekletenlerin tavrını eleştirerek, tepkilerini dile getirdiler.

Daha Fazla Göster