Siyaset

İstanbul Üniversitesi’nde Doğu Perinçek Rüzgarı

İstanbul Üniversitesi’nde Doğu Perinçek Rüzgarı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Üniversitesine konuk oldu.- akarhaber
İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün düzenlediği “Hedef Türkiye: Üç İsrail Planı” etkinliğinde Ak Parti Eski Milletvekili Metin Külünk ile birlikte katılan Perinçek, konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye Kuşatılmış Durumda

Türkiye’nin emperyalizm tarafından kuşatıldığını vurgulayan Metin Külünk, “Türkiye dört bir yanda ABD üsleri ile kuşatılmış durumda. Bu üsler başta Türkiye olmak üzere Çin’in yükselişini önlemek için de kurulmuştur” sözlerine yer verdi.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanımlarının altını çizen Külünk, “Türkiye kazandığı Kurtuluş Savaşı’yla tüm mazlum milletlere örnek teşkil etmişti. 100 yıl sonra da diyebiliyorum ki Türkiye’nin Misak-ı Milli sınırları asla değiştirilemez. Fakat bizler yine de dikkatli olmalıyız” sözlerine yer verdi.

İsrail’in siyonist planlarının zeminini oluşturan Arz-ı Mevud’a da değinen Metin Külünk, “Arz-ı Mevud ile Türkiye hedeftedir. Ancak bu gerçekle uyuşmayan Bir hayaldir. Kendi siyonist planlarını gerçekleştirme için kurdukları bir hayaldir. İsrail şu an 7 Ekim’den sonra neler yapabileceklerini düşünmek zorunda” vurgusunu yaptı.

Türkiye’nin Göğsüne Saplanmış Bir Hançer

Türkiye’nin 1980’den bu yana içinde bulunduğu neoliberal sistemi eleştirerek sözlerine başlayan Doğu Perinçek, “Türkiye ekonomik anlamda 1980’de bize dayatılan düzeni yürütmekte. Siyasi olarak da bunun gereklilikleri yapılıyor. PKK’nın siyasi uzantısı Dem Parti’ye devletin kasasından 500 milyon TL para veriliyor. Neden? Mehmetçiğe kurun olsun, TUSAŞ’ta patlayan bomba olsun, Türkiye’yi bölsün, Kürdistan adında 2. İsrail’i kurşun diye veriliyor. Bu aynı zamanda Türk Devletini bitiren bir programdır” sözlerine yer verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin meclis grup toplantısında “Öcalan’ın tecridi kaldırılsın, mecliste konuşma yapsın” sözlerine yanıt veren Perinçek, “Sayın Bahçeli mecliste bir konuşma yaptı, Öcalan’a mecliste konuşma teklif etti. CHP Genel Başkanı Sayın Özel aynı gün ‘Kürtlere devlet vadediyoruz’ dedi. Devlet vaadi ile önce toprak verirsiniz sonra ordu verirsiniz. Bu konuyu konuşurken bunların bilincinde olalım” ifadelerine yer verdi.

“İkinci İsrail artık bir plan değil, Türkiye’nin göğsüne saplanan bir hançer olmuş durumda. Devlet Bahçeli de kendisine verilen görevi uygulamakta. Bu gerçeği söylemek zorundayız” diyen Perinçek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda bir açıklama yapmalıdır. Bu göreve gelirken bir yemin etmiştir ve kendisini bu yemine sadık kalmaya davet ediyoruz. Bunu da bugün İstanbul Üniversitesinden Kazan’a kadar yüksek sesle iletiyoruz” sözlerine yer verdi.

Türkiye’de yeni açılım süreci tartışmalarına da yanıt veren Perinçek, “Açılım kalmamıştır. Bunu geçtiğimiz yıllarda gördük. Sayın Bahçeli’nin söylemleri bu sebeple bir hayaldir. Peki bu konu neden Türkiye’nin önüne tekrardan kondu? Türkiye’nin iç dinamiklerini gevşetmek, direncini kırmak, PKK’yı muhatap almak ve Kürdistan’ı kurmak için konuldu” sözlerine yer verdi.

Türkiye’nin geleceğini kurma görevinin gençlerde olduğunu söyleyen Perinçek, “Bu toplantıyla gençlerimizi göreve çağırıyoruz. Zaman bizim zamanımız. Zaman Türk milletinin ve siz Jöntürklerin zamandır” dedi.

Daha Fazla Göster